SEGRE

SALUT

L'OMS recomana no barrejar dosi de diferents vacunes anticovid

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha recomanat avui que les persones que siguin vacunades contra la covid-19 rebin les dosis de la mateixa fabricant, i que per tant si en reben primer una de la desenvolupada per Pfizer-BioNTech la segona també sigui

L'OMS recomana no barrejar dosi de diferents vacunes anticovid

L'OMS recomana no barrejar dosi de diferents vacunes anticovid

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha recomanat avui que les persones que siguin vacunades contra la covid-19 rebin les dosis de la mateixa fabricant, i que per tant si en reben primer una de la desenvolupada per Pfizer-BioNTech la segona també sigui d’aquesta farmacèutica.

"Hi podria haver certes consideracions pràctiques, en alguns països en els quals no quedés cap altra opció seria millor vacunar-se amb dos productes diferents de no fer-ho, però en principi no ho recomanem", va assenyalar la directora d’immunització de l’OMS, Kate O'Brian, en una trobada a través de xarxes socials.

Al mateix fòrum, el mexicà Alejandro Cravioto, president del Grupo Asesor Estratégico d’Experts que estudia les noves vacunes per a l’OMS, va afegir que és recomanable no rebre vacunes contra altres malalties fins passades dos setmanes de rebre la destinada a protegir contra el coronavirus SARS-CoV-2.

Cravioto també va afirmar que hi ha evidències que els possibles efectes secundaris d’aquestes vacunes en la població més gran són menys freqüents que en els més joves.

"No tenim cap raó per pensar que la vacuna pugui ser perjudicial per als majors de 65 anys", va assegurar Cravioto.

Segons aquests experts, l’efecte secundari més observat han estat algunes reaccions al·lèrgiques, pel que es demana que els centres que administrin la vacuna siguin capaços de tractar aquests xocs anafilàctics immediatament.

Un altre efecte observat en quantitats molt petites de pacients en qui es van realitzar assajos clínics van ser casos de paràlisi facial no duradors, febre o malestar general, que no es consideren motius pels quals no s’hagi de rebre la vacuna.

tracking