SEGRE

CASA REIAL ESCÀNDOL

Patrimoni Nacional hauria pagat la casa de l'examant de l'emèrit

Així com a cent empleats de Zarzuela i la indemnització a la tripulació del 'Fortuna' || Sufraga també les despeses del personal desplaçat als Emirats Àrabs

Imatge del rei Joan Carles I fora del Congrés dels Diputats.

Imatge del rei Joan Carles I fora del Congrés dels Diputats.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Patrimoni Nacional s’hauria fet càrrec de les despeses d’allotjament de l’examant del rei emèrit Corinna Larsen, de 600.000 euros en indemnitzacions per l’acomiadament improcedent dels treballadors del iot Fortuna de Joan Carles I i sous de cent empleats de Zarzuela, entre d’altres, segons va avançar ahir eldiario.es.

Aquest organisme públic, responsable del manteniment de béns de titularitat estatal i que depèn de l’àrea de Presidència, ha sufragat despeses del rei com els esmentats o les assegurances de cotxes de luxe que l’emèrit havia rebut de mandataris del golf Pèrsic, amb qui el monarca manté una relació privilegiada des de fa dècades.

L’any 2017, el PSOE, llavors a l’oposició i ara al poder, va exigir al Govern de Mariano Rajoy que Patrimoni Nacional deixés de pagar al personal de la Casa del Rei quan es va presentar l’informe del Tribunal de Comptes sobre l’organisme, que llavors ja qüestionava que un ens públic assumís despeses que haurien de correspondre a Zarzuela.

Aquestes despeses se sumen als 8,4 milions d’euros que es destinen via Pressupostos Generals de l’Estat al manteniment de la monarquia.

D’aquests, 3,8 milions corresponen a despeses de personal, amb una xifra de 122 treballadors el 2015.

Així mateix, la Casa Reial endossa a aquest organisme públic –que gestiona i conserva el patrimoni artístic i històric del país, una entitat adscrita al ministeri de Presidència que dirigeix Carmen Calvo– el pagament de les nòmines del personal desplaçat a Abu Dhabi, així com els viatges d’aquests empleats de confiança del rei emèrit des que es va instal·lar al golf Pèrsic i que es van rotant aproximadament cada mes.

Segons eldiario.es, Joan Carles I compta amb tres ajudants de cambra durant la seua estada al país asiàtic. Es tracta de personal de lliure designació contractat per Patrimoni Nacional que exerceix tasques d’assistència a l’excap de l’Estat i que s’organitza per torns des de fa mig any.

A banda d’aquests tres salaris, Patrimoni Nacional assumeix també les despeses derivades de la seua estada als Emirats Àrabs Units, segons l’esmentat diari digital.

tracking