SEGRE

TRIBUNALS CORRUPCIÓ

Una professora del màster de Cifuentes va falsificar les notes per amenaces

Ho admet en la seua declaració en el judici

Cifuentes, acompanyada del seu advocat, es dirigeix a l’Audiència.

Cifuentes, acompanyada del seu advocat, es dirigeix a l’Audiència.MARTA FERNÁNDEZ / EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El judici a l’expresidenta de la Comunitat de Madrid Cristina Cifuentes va arrancar ahir sense la declaració més esperada, la de l’exdirigent del PP, que tindrà lloc divendres. En la primera sessió, Cecilia Rosado, que era directora del seu màster, va reconèixer que va falsificar l’acta, perquè la van pressionar els altres dos processats, un dels quals ja mort. La Secció 15 de l’Audiència Provincial de Madrid va començar el judici a Cifuentes com a presumpta inductora de la falsificació de l’acta que acreditava que havia cursat íntegrament i havia defensat el 2012 el treball de final de curs (TFM) del Màster en Dret Autonòmic i Local, impartit per l’Institut de Dret Públic, associat a la Universitat Rey Juan Carlos (URJC).

La notícia sobre aquesta possible irregularitat va saltar a la premsa el 21 de març del 2018 i Cifuentes va acabar dimitint un mes després, escatxigada per aquesta polèmica i per la difusió d’una informació en la qual se li atribueix un suposat furt en un supermercat el 2011.

La defensa de Cifuentes presenta com a prova l’agenda de la 2012 amb la data del seu treball

Al començar el judici, l’advocat de Cifuentes, José Antonio Choclán, va demanar que s’admeti com a prova un pendrive en el qual s’inclou una còpia de l’agenda de Cifuentes el 2012, quan era delegada del Govern a Madrid, que demostra que va anar a defensar el seu treball de final de màster. També va aportar un certificat acadèmic de la URJC que acredita que va superar les assignatures i el TFM del màster. La Fiscalia demana tres anys i tres mesos de presó per a Cifuentes per falsedat documental i la mateixa pena per a María Teresa Feito, exassessora de la conselleria d’Educació de la Comunitat de Madrid i funcionària de la URJC. Demana també 21 mesos de presó a Rosado com a autora de la falsificació de l’acta.

tracking