SEGRE

Trump indulta el seu exestrateg ultradretà Steven Bannon

Donald Trump.

Trump indulta el seu exestrateg ultradretà Steven BannonEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president sortint dels EUA, Donald Trump, va indultar aquest dimarts a la nit, hores abans d’abandonar el poder, al seu exestrateg Steven Bannon, imputat per defraudar donants per al mur fronterer, segons van informar mitjans locals.

La mesura, encara no confirmada per la Casa Blanca, arriba després de dies de deliberacions en el cercle de Trump sobre la idoneïtat d’indultar un dels arquitectes de la campanya presidencial del magnat el 2016 i dels seus inicis en el govern.

Malgrat el seu important rol en aquells temps, la relació entre Trump i Bannon es va trencar al cap de pocs mesos de la seua arribada a la Casa Blanca quan l’estrateg va criticar els fills del mandatari i va ser acomiadat.

Trump va arribar a dir que Bannon, que abans havia dirigit elmitjà ultradretà i conspiracionista Breitbart News, havia "perdut el cap", i que "quan va ser acomiadat va plorar i va pregar pel seu lloc". No obstant això, després d’anys distanciats, la relació es va reactivar en les últimes setmanes quan Trump va acudir a Bannon perquè l’assessorés en els seus intents de romandre en el poder malgrat haver sortit derrotat en les eleccions.

Bannon i unes altres tres persones van ser imputats aquest estiu passat per fiscals federals per suposadament defraudar donants que aportaven diners per a la construcció del mur fronterer amb Mèxic. Segons l’acusació, Bannon es va embutxacar prop d’un milió de dòlars en l’operació.

L’estrateg es va declarar no culpable i espera judici, per la qual cosa l’indult de Trump entra en l’atípica categoria de "preventiu".

S’esperava que Trump anunciés aquest dimarts prop d’un centenar d’indults, una cosa habitual en els presidents abans d’abandonar el poder, però les últimes informacions apunten que el mandatari apurarà fins a l'últim moment per fer-ho.

tracking