SEGRE

PARTITS ELECCIONS

Illa deixa avui la cartera de Sanitat i Sánchez es bolcarà en la campanya

JxCat crida a elegir entre els socialistes i Borràs, i ERC critica l'independentisme “de via estreta” || Ciutadans insisteix en un pacte amb el PSC després de les eleccions

Sánchez i Illa, ahir, durant una visita a l’Agència Espanyola del Medicament.

Sánchez i Illa, ahir, durant una visita a l’Agència Espanyola del Medicament.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Salvador Illa dimiteix avui com a ministre de Sanitat per assumir el seu paper de candidat del PSC a la presidència de la Generalitat, com van anunciar ahir des de Moncloa. Illa, que abandona la gestió de la pandèmia després de notificar 93.822 contagis des de divendres i una incidència de 884 casos per cada 100.000 habitants, estarà acompanyat pel president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, a la campanya de les eleccions que, si no ho impedeix una resolució del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) avalant l’ajornament dels comicis al 30 de maig, començarà aquest mateix cap de setmana. D’aquesta manera, Illa assumirà des d’avui el paper protagonista als actes del PSC, i comptarà amb el suport de Sánchez, que té previst visitar Catalunya fins en cinc ocasions abans del 14 de febrer. El mateix cap de l’Executiu espanyol va lloar la tasca d’Illa al capdavant de Sanitat i va qualificar de “repte apassionant” liderar el “retrobament” a Catalunya.

Davant d’aquest escenari, Elsa Artadi, vicepresidenta de JxCat, va afirmar que a les urnes s’haurà d’elegir “entre el PSOE” o Laura Borràs, presidenciable dels juntistes. “Illa representa l’autonomisme, el continuisme, el 155, la complicitat amb el feixisme i la ineficiència”, va sentenciar. També Cs va posar el focus en els socialistes, tot i que per insistir a pactar amb ells una coalició governamental després dels comicis a fi de desallotjar l’independentisme del Palau de la Generalitat.

En aquest sentit, Nacho Martín Blanco, secretari de Comunicació de la formació taronja a Catalunya, va assenyalar que “seria important” que Illa es pronunciés sobre si governaria amb ells. En paral·lel, ERC va dirigir les crítiques contra l’independentisme “de via estreta” que, a l’entendre de Marta Vilalta, portaveu dels republicans, “són aquells que renuncien a voler créixer, que no volen ser més i prefereixen ser pocs però purs”.

Granados afirma que el PSC no acceptarà els vots dels ultres La vicesecretària primera del PSC i directora de campanya, Eva Granados, es va comprometre ahir a no pactar amb els ultradretans de Vox si aquests aconsegueixen entrar al Parlament després de les eleccions. “No, mai i res. No volem saber res de la ultradreta”, va manifestar amb referència a si acceptarien els vots de Vox en una eventual investidura. I és que el secretari general de la formació, Javier Ortega-Smith, es va obrir a donar suport al PSC per evitar un nou govern independentista. Tot i així, Ignacio Garriga, candidat ultra als comicis, ho va desmentir. Granados va aprofitar per criticar populars i Ciutadans per haver pactat amb Vox en altres territoris.

tracking