SEGRE

ESNOTICIA

La UE compta amb vacunes sols per al 22% de la població fins al juny

Espanya decideix avui si recomana el fàrmac d'AstraZeneca per a majors de 65 anys || Els injectables desenvolupats per Rússia demostren una eficàcia del 92%

Una sanitària prepara una dosi de la vacuna de Pfizer per administrar-la a les illes Balears.

Una sanitària prepara una dosi de la vacuna de Pfizer per administrar-la a les illes Balears.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els terminis de subministrament als quals s’han compromès les farmacèutiques amb la UE només asseguren vacunes per al 22% de la població total del bloc comunitari abans de l’estiu, segons va avançar ahir el diari La Vanguardia. Això dificultarà l’objectiu de tenir immunitzada el 70% de la població abans del setembre. Fins ara la Comissió Europea ha tancat acords de compra amb sis companyies, però només quatre es troben en condicions de subministrar dosis en el primer semestre de l’any. El calendari d’entrega de vacunes dependrà de la capacitat de producció de les farmacèutiques. Pfizer, Moderna i AstraZeneca, les tres ja aprovades per l’EMA, s’han compromès a entregar al voltant de 210 milions de dosis abans del juliol. No obstant, s’espera que una quarta vacuna, la de Johnson & Johnson, sigui aprovada al llarg de les setmanes vinents i puguin començar a distribuir-se durant el març o l’abril.

Un altre motiu que podria retardar el pla de vacunació és l’ús del fàrmac d’AstraZeneca. I és que previsiblement la Comissió de Salut Pública opti avui per no recomanar-ne l’ús per a majors de 65 anys, per la falta de dades sobre la seua eficàcia en aquest col·lectiu.

Mentrestant, la vacuna russa, Sputnik V, ha demostrat ser eficaç gairebé en un 92%, també en majors de 60.

Sanitat notifica 724 morts, la xifra més alta de la tercera onada El ministeri de Sanitat va notificar ahir 724 morts per Covid-19, que suposa la dada de defuncions més gran de la tercera onada. Així, la xifra total de morts s’eleva a 59.081. A més, es van registrar 29.064 nous positius i un lleuger descens de la pressió a les UCI, fins a una ocupació del 44,58%. També va baixar la incidència acumulada en 14 dies, que es va situar en els 846,84 casos per cada 100.000 habitants. Quant a Catalunya, la tercera onada va continuar remetent lleugerament. Por primer vegada des del desembre, els contagis van baixar dels 3.000 diaris, encara que les UCI encara no noten aquesta millora i van acumular un nou ingrés fins als 731 pacients. Respecte als indicadors, la velocitat de propagació del virus es va mantenir en 0,92 i el risc de rebrot va baixar fins als 5511 punts.

tracking