SEGRE

ELECCIONES

Illa contacta amb tots menys amb Vox a la recerca de suport

El socialista no renuncia a presentar-se a la investidura || Granados insisteix que és el moment d'“obrir una nova etapa”

Illa va contactar per telèfon amb els representants dels partits.

Illa va contactar per telèfon amb els representants dels partits.TWITTER/@SALVADORILLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El PSC està disposat a lluitar per aconseguir la presidència de la Generalitat malgrat que l’aritmètica parlamentària que van deixar els comicis de diumenge fa prou improbable que això sigui així sense el suport o l’abstenció d’alguna de les dos grans forces independentistes (ERC i JxCat).

Malgrat la improbabilitat que la formació tingui èxit en el seu objectiu, el candidat socialista a presidir el Govern, Salvador Illa, va anunciar ahir que ja s’havia posat en contacte amb tots els partits polítics catalans, excepte Vox, per informar-los de la seua intenció de presentar-se com a candidat a liderar el pròxim Executiu.

Segons fonts socialistes, durant aquest primer contacte, Illa va traslladar a la resta de dirigents que, al seu parer, els resultats del 14-F, que van situar el PSC com a primera força política, deixen “clar” que els ciutadans “han votat a favor del diàleg i el retrobament”. Així mateix, els va recordar que s’ha produït una majoria clara d’esquerres i progressista a Catalunya que els socialistes pot encapçalar, motiu pel qual es presentarà a la investidura.

Ara la intenció d’Illa és obrir, en els propers dies, una ronda de contactes presencials i discrets amb els líders de cada formació.

En aquest sentit, la viceprimera secretària del PSC, Eva Granados, va explicar que, amb aquesta iniciativa, el que Illa vol aconseguir és “obrir una nova etapa a Catalunya” que deixi enrere els anys de desgovernabilitat marcats per l’independentisme. “Nosaltres creiem que és el moment de no mirar enrere i de veure que hem arribat a aquest 14-F per la impossibilitat d’aquesta suposada majoria independentista de pactar un nou president”, va asseverar Granados en declaracions a TV3.

Al seu entendre, “això que es posa a sobre de la taula d’una majoria independentista inapel·lable no ho hem vist aquests últims mesos, ja que els Pressupostos (de la Generalitat) no els va votar la CUP –va ser En Comú Podem– i, per tant, hi ha una porta oberta” a una suma alternativa a la d’ERC, Junts i els cupaires. En aquest context, per a Granados, “els que hem guanyat les eleccions tenim el deure i l’obligació de traslladar el nostre projecte al conjunt de la ciutadania i als parlamentaris”.

Per a la socialista, la millor aposta per formar govern seria arribar a un acord amb els comuns, perquè és “la fórmula que pot funcionar”, si bé aquests no sumen majoria absoluta.

tracking