SEGRE

POLÍTICA PODER JUDICIAL

El PP dona per fet que Podem quedarà fora de nou del CGPJ

Però Moncloa replica que la negociació continua oberta || Echenique creu que intenten “sabotejar” la renovació perquè Vox no els anomeni “dreteta covarda”

Carlos Lesmes conversa amb el ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, i el líder del PP, Pablo Casado.

Carlos Lesmes conversa amb el ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, i el líder del PP, Pablo Casado.BALLESTEROS/EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari general del Partit Popular, Teodoro García Egea, va assegurar ahir que el PSOE ha acceptat la condició dels de Pablo Casado per apartar Unides Podem de la renovació del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), la qual cosa atansa el pacte entre tots dos. Una afirmació que, posteriorment, van matisar fonts de La Moncloa a l’afirmar que “els noms no estan tancats” i que la negociació “continua oberta”.

El pacte entre PP i PSOE per renovar el CGPJ dependria del compliment de les altres dos condicions del PP: avançar en la despolitització de la justícia, impedint que hi hagi “polítics que facin el salt de la política a l’òrgan del govern” i reforçar la independència.

Després de l’Executiva del PSOE, el secretari d’Organització i ministre de Transport, José Luis Ábalos, va instar el PP a avançar perquè no “li caben més excuses”. “Per això confio que reflexionin, que vinguin a un acord sense xantatges ni vetos”, va prosseguir.

Encara que va reconèixer que la negociació per part de l’Executiu l’estan fent dos persones vinculades al PSOE –el ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, i el secretari general de la Presidència, Félix Bolaños García–, la negociació es fa “per part del Govern” i no com a partits.

Acusacions d'Echenique al PP

També es va pronunciar en aquest sentit el portaveu d’Unides Podem Pablo Echenique, que va acusar el Partit Popular d’intentar “sabotejar” la negociació per a la renovació a l’afirmar de forma “falsa” que s’ha apartat Unides Podem, per “por” que Vox els anomeni “dreteta covarda”.

Des de Ciutadans també creuen que el Partit Popular menteix ja que, segons van indicar, el partit de Pablo Iglesias podrà decidir nomenaments en aquest òrgan dins de la quota que correspondria al PSOE en el repartiment.

Per la seua part, el president del CGPJ, Carlos Lesmes, ha decidit no incloure a l’ordre del dia del ple de dijous diversos nomenaments judicials pendents d’aprovació, a l’espera que fructifiquin les negociacions entre el PSOE i el PP. Tanmateix, vuit vocals del CGPJ han exigit que aquesta votació es mantingui a l’agenda.

tracking