SEGRE

VOX

Els noms de les víctimes de la violència masclista ressonen en el Congrés davant del negacionisme de Vox

1.081 dones assassinades per violència masclista són recordades com a resposta a Vox durant el ple de Congrés dels Diputats, aquest dimarts a Madrid

Parlamentarios aplauden durante el pleno del Congreso de los Diputados, este martes en Madrid.

Els noms de les víctimes de la violència masclista ressonen en el Congrés davant del negacionisme de VoxEFE/Kiko Huesca

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Portaveus de diferents grups parlamentaris han recordat pels seus noms a les 1.081 dones assassinades per violència masclista des de 2003 a Espanya com a resposta a l’intent de Vox de revocar la Llei contra la violència de gènere mitjançant una legislació de violència intrafamiliar.

"En record de les 1.081 dones assassinades des de 2003 en l’Estat i davant els qui intenten negar la realitat, des del nostre grup volem dir alt i clar que la violència masclista sí que té gènere", han expressat aquest dimarts els portaveus de grups parlamentaris de diferent signe.

Ha estat la resposta que han donat els diputats del PSOE, Unidas Podemos, PNB, BNG, Compromís, Bildu, la CUP, Más País, BNG, PDeCAT, ERC, JxCat i ERC que han pujat a l’estrada després que Vox defensés la seua proposició de llei de violència intrafamiliar amb què pretén revocar la Llei orgànica contra la violència de gènere de 2004.

Entre aplaudiments de tots els grups parlamentaris, a excepció dels diputats de la formació liderada per Santiago Abascal, i en espanyol, català i gallec, els diputats han recordat les víctimes mortals de la violència de gènere.

Els diferents grups han acordat aquest gest davant del negacionisme de Vox, que pretén derogar la Llei contra la violència de gènere i el Pacte d’Estat mitjançant una proposició de llei de violència intrafamiliar debatuda aquest dimarts en el Ple del Congrés.

Tant el PP com Cs han volgut aplaudir i recordar les víctimes mortals de la violència masclista, si bé han aprofitat també les seues intervencions per defensar la necessitat de lluitar contra aquesta violència específica contra les dones i no fer ni un pas enrere.

Parlamentaris aplaudint durant el ple del Congrés dels Diputats.

Parlamentaris aplaudint durant el ple del Congrés dels Diputats.EFE

tracking