SEGRE

El rei Joan Carles paga 4,3 milions en la seua segona regularització a Hisenda

Presenta una declaració "sense requeriment previ"

El rei emèrit Joan Carles

El rei emèrit Joan CarlesEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El rei Joan Carles ha presentat una declaració "sense requeriment previ" per valor de 4.395.901,96 euros per saldar el deute tributària que tenia amb Hisenda pels diners dels quals es va beneficiar de la fundació Zagatka per al pagament de vols privats.

La regularització efectuada davant de "les autoritats tributàries competents" ja ha estat satisfeta i inclou interessos de demora i recàrrecs, informa en un comunicat l’advocat del rei emèrit, Javier Sánchez-Junco.

"La presentació de les autoliquidacions complementàries es correspon amb les rendes derivades de l’assumpció, per la fundació Zagatka, de determinades despeses per viatges i serveis realitzats per la Seva Majestat. del que podrien derivar determinades obligacions tributàries que han quedat regularitzades", afegeix la nota.

La fundació Zagatka va ser fundada el 2003 per Álvaro de Orléans-Borbón, cosí llunyà de Joan Carles I, que li va sufragar les despeses dels vols privats entre 2007 i 2018.

Es tracta de la segona declaració voluntària presentada per la defensa de Joan Carles I després de la complimentada el desembre passat per saldar un deute amb Hisenda per un import de 678.393 euros.

tracking