SEGRE

PROTESTES

La violència torna a Barcelona

La manifestació pro-Hasél acaba amb 13 detinguts i un furgó de la Guàrdia Urbana en flames || Saqueig a botigues i atac a diverses sucursals bancàries

Un agent dels mossos que es trobava dins de la furgoneta incendiada va poder sortir il·lès.

Un agent dels mossos que es trobava dins de la furgoneta incendiada va poder sortir il·lès.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La violència va tornar ahir als carrers de Barcelona durant les protestes per a exigir l'alliberament del raper lleidatà Pablo Hasél, que va ingressar a la presó el passat 16 de febrer.

Després d'un parell de dies de calma, la qual cosa es va iniciar com una massiva manifestació pacífica va acabar derivant una nit més en disturbis. Una part del grup que participava en la marxa pel centre de la ciutat va acabar dirigint-se a les Rambles on es van enfrontar i van tirar pedres, ampolles i fins i tot bengales contra el cordó policial format per Mossos d'Esquadra i agents de la Guàrdia Urbana; van destrossar entitats bancàries i caixers automàtics; van trencar els aparadors i van saquejar diverses botigues; i fins van calar foc a un furgó de la policia local. Dins del vehicle hi havia un agent dels mossos que per sort va poder sortir sense resultar ferit.

Durant les protestes, una vintena de persones van atacar també la comissària que la Guàrdia Urbana té a les Rambles, contra la qual van tirar pedres i diversos objectes incendiaris. Els actes violents també es van traslladar a altres zones com el barri del Raval o la plaça Catalunya.

La nit va acabar amb tretze detinguts, tres relacionats amb robatoris i deu per episodis violents i desordenis públics. Segons la policia catalana durant aquesta nova jornada de protesta va poder detectar almenys unes 250 o 300 persones en actitud violenta que actuaven en grups de 15 o 20 persones i que no comparteixen perfil amb els centenars de persones que surten a manifestar-se de manera pacífica.

Per la seva banda, el Servei d'Emergències Mèdiques va atendre per lesions lleus a quatre persones.

Manifestacions sense incidents greus a Tarragona i Girona

Unes 200 persones es van manifestar ahir pels carrers de Tarragona a favor de la llibertat d'expressió i per a exigir la llibertat d'una jove de Reus detingut a Granada sense incidents. A Girona, on ja al matí un grup de 60 persones van tallar l'AP-7 durant un parell d'hores, mig miler de manifestants van sortir al carrer en defensa de la llibertat d'expressió i pel dret a l'autodeterminació. A Lleida es van concentrar unes 300 persones.

tracking