SEGRE

POLITICA

Maduro ordena "revisar a fons" les relacions amb Espanya

Imatge d’arxiu del president de Veneçuela, Nicolás Maduro.

Imatge d’arxiu del president de Veneçuela, Nicolás Maduro.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de Veneçuela, Nicolás Maduro, ha ordenat aquest dissabte "revisar a fons" totes les relacions amb Espanya en resposta a la visita de la ministra d’Afers Exteriors espanyola, Arancha González Laya, a la frontera de Colòmbia amb Veneçuela per supervisar la situació dels migrants veneçolans, que el dirigent va descriure com una "agressió i intromissió" cap als assumptes interns del seu país.

"N’hi ha prou d’hipocresia, li ho advertim (...). El que vulgui bons tractes ha de donar respecte i bon tracte a Veneçuela. Procedim a revisar a fons totes les relacions amb Espanya, a tot nivell," ha afirmat Maduro durant un discurs televisat.

"Revisarem a fons totes les relacions amb Espanya, ja n’hi ha prou d’agressions. Anem a respondre de manera contundent qualsevol agressió que venja, ja sigui de paraula, acció, diplomàtica o política," ha afegit.

Maduro s’ha referit a la "doble cara" de la ministra espanyola. "Ella dona suport al Govern de Colòmbia. Respondrem de manera contundent contra qualsevol agressió", ha apuntat el mandatari veneçolà hores després que la ministra visités Colòmbia per conèixer la situació en la qual es troben els migrants veneçolans.

"Avui la ministra declararà a favor de la política xenòfoba de Colòmbia en contra de Veneçuela", ha indicat Maduro, que ha acusat González Laya d’"ingerència".

"Què fa la ministra d’Espanya a la frontera colombo-veneçolana?, en comptes d’anar-se’n a la Mediterrània a buscar els refugiats i la gent que fuig de l’Àfrica i es mor al Mar Mediterrani. Per què la cancellera d’Espanya ve a posar-se en els assumptes de Veneçuela?", va fer saber Maduro.

"Go home (vagi-se’n a casa) ministra d’Espanya, basta d’humiliacions contra Veneçuela, ja ja n’hi ha prou d’hipocresia, d’abús, basta de posicions de doble arrasador, afavorint els paramilitars colombians, al Govern de Colòmbia, als assassinats i massacres," va agregar el mandatari en comentaris recollits per la pàgina web del Ministeri d’Exteriors veneçolà.

El Cap d’Estat es va preguntar per què la representant del Govern espanyol "no parla de les massacres de milers de líders socials, de defensors de drets humans a Colòmbia." "Per què va directe a Cúcuta a parlar contra Veneçuela, vagi-se’n vostè per a la Mediterrània", va etzibar Maduro.

Prèviament a aquest discurs, el ministre d’Exteriors veneçolà, Jorge Arreaza, havia descrit en xarxes socials la visita de les mandatària espanyola i colombiana a la frontera colombo-veneçolana com un "infaltable destí del tour turístic d’Iván Duque per justificar els recursos que li preguen a l’ONU" així com ha acusat Colòmbia de promoure "la migració veneçolana" donant suport al bloqueig dels Estats Units.

tracking