SEGRE

POLÍTICA COP D?ESTAT

Almenys 18 morts i més de 30 ferits en protestes a Birmània

L'exèrcit i la policia opten per intensificar l'acció directa i dissoldre les protestes abans de començar amb les detencions massives

Imatge d’un dels ferits durant les protestes.

Imatge d’un dels ferits durant les protestes.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Oficina de l’Alt Comissariat de les Nacions Unides per als Drets Humans va denunciar que almenys 18 persones van morir, més de 30 van resultar ferides i 85 van ser detingudes durant la repressió de la policia de Birmània a protestes convocades per a aquest diumenge en sis ciutats del país, durant el dia més sagnant des del començament de les manifestacions contra el cop d’estat de principis de mes.

L’agència de l’ONU va assegurar que compta amb “informació creïble” que les forces de seguretat birmanes han utilitzat munició real contra els manifestants a Rangun, Dawei, Mandalay, Myeik, Bago i Pokokku, a més de gasos lacrimògens i granades eixordadores. “Condemnem enèrgicament l’escalada de violència i demanem a l’Exèrcit de Birmània que suspengui immediatament l’ús de la força contra els manifestants pacífics”, va declarar una portaveu. En total, les Nacions Unides estima que més de 1.000 persones han estat arrestades durant aquest últim mes.

tracking