SEGRE

POLÍTICA 14-F

L'ANC reclama un govern de Junts, ERC i la CUP

Paluzie: “Només així s'avançarà cap a la independència” || Acte per reclamar-la amb la participació de 3.000 persones

Manifestació ahir de l’ANC a Barcelona amb 3.000 persones.

Manifestació ahir de l’ANC a Barcelona amb 3.000 persones.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Elisenda Paluzie, va demanar ahir a Junts, ERC i la CUP que no desaprofitin el “grandíssim resultat” obtingut el 14-F, amb referència a la majoria de vots aconseguits pels partits independentistes sumats.

En un acte de l’ANC sota el lema “Govern independentista, ara! Per la urgència social i nacional”, que va reunir unes 3.000 persones a Barcelona, Paluzie va dir que “el poble ha complert, i ara toca que els electes actuïn en justa correspondència”. “Només un govern de concentració independentista permetrà avançar cap a la independència. És tan senzill com això”, i va reclamar que el Govern i el Parlament recuperin la iniciativa política.

Per això, Paluzie va reclamar un executiu format sobre la base de la confiança i del projecte comú: “Som conscients que les estratègies de les tres candidatures són diferents pel que fa al moment i mètode per culminar el procés d’independència, però es comparteix l’objectiu.” Quant als punts compartits per Esquerra, Junts i la CUP, va citar el referèndum d’autodeterminació i la llei d’amnistia: “Però les dues coses depenen de la voluntat de l’Estat, interpel·len l’Estat perquè les concedeixi, i sabem que això no passarà.”

Per la seua part, Carme Forcadell va afirmar que “la presó i l’exili només generen frustració”, i que qualsevol pas nou de l’independentisme ara s’ha de fer “bé”. L’expresidenta del Parlament, condemnada per l’1-O, va afegir en una entrevista a l’ACN que “si ho tornem a fer ha d’acabar millor”.

“La presó i l’exili només generen frustració”

Qüestionada per la DUI, va subratllar que no s’ha “de repetir el mateix” perquè va acabar “malament”. En canvi, va dir que cal aprofitar la majoria de vots independentistes.

Forcadell no confia que aquest 51% serveixi perquè l’Estat canviï d’opinió, però sí que farà que el moviment recuperi la il·lusió. D’altra banda, l’exdirigent de l’ANC demana als comuns que s’adonin de l’“excepcionalitat” del moment i entrin al Govern.

tracking