SEGRE

MONARQUIA CORRUPCIÓ

Joan Carles I es va gastar 3,1 milions el 2017 només per viatjar en un avió privat

Els pagaments haurien estat assumits per la Fundació Zagatka, d'Álvaro de Orleans

Joan Carles I, el 2017.

Joan Carles I, el 2017.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Joan Carles I es va gastar 3,1 milions d’euros de la Fundació Zagatka el 2017 només per pagar un avió privat amb què va recórrer 500.000 quilòmetres arreu del món. Segons va revelar ahir el digital OKDiario, el rei emèrit va fer, fa quatre anys, la volta al món dotze vegades.

Va començar el 2017 a Los Angeles, on va passar la Nit de Cap d’Any amb amics. Al febrer va pagar 189.023 euros per un vol entre Madrid i la República Dominicana.

Al maig, el pare de Felip VI va desemborsar 105.023 euros en un trajecte en aeronau privada entre l’aeroport internacional de Bermuda, al Carib, i l’aeròdrom militar de Torrejón de Ardoz. Al novembre, va abonar 214.384 euros, segurament per anar a veure el Gran Premi de Fórmula 1 d’Abu Dhabi, lloc en el qual resideix actualment.

Ja el 2018, només dos vols a la República Dominicana i a Connecticut li van costar 558.046 euros. Tots aquests pagaments es van fer a través de la Fundació Zagatka, controlada per Álvaro de Orleans, parent del monarca emèrit.

Davant d’aquestes revelacions, el mateix Álvaro de Orleans va manifestar ahir que no és ni “testaferro” ni “fiduciari” de Joan Carles i va rebutjar que Zagatka sigui una societat pantalla. A més, va subratllar que aquesta fundació no està sent objecte de “cap procediment penal a Suïssa, Espanya o qualsevol altre Estat”.

tracking