SEGRE

SANITAT

Sindicats catalans convoquen aquest dimecres una vaga de professionals sanitaris

La Mesa Sindical de Catalunya, formada pels Sindicats USOC, Infermeres de Catalunya, CATAC-CTS-IAC, PSI Lluitem, COS i CGT, han convocat aquest dimecres a una vaga de la seva totalitat de professionals de l'àmbit de la salut

Sindicats catalans convoquen aquest dimecres una vaga de professionals sanitaris

Sindicats catalans convoquen aquest dimecres una vaga de professionals sanitarisEFE/Alejandro García/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Taula Sindical de Catalunya, formada pels sindicats USOC, Infermeres de Catalunya, CATAC-CTS-IAC, PSI Lluitem, COS i CGT, han convocat aquest dimecres una vaga de la totalitat de professionals de l’àmbit de la salut.

En un manifest conjunt, els sindicats -que compten amb el suport d’organitzacions com la Plataforma en Defensa dels Serveis Públics i Marea Blanca de Catalunya- han lamentat que porten "massa temps treballant en unes condicions pèssimes i sense haver obtingut cap tipus de millora en els últims anys".

Han demanat de transformar el sistema de salut pública i han remarcat que els professionals estan "sotmesos a una situació límit" des de fa temps i que, ara per ara, no han vist cap intenció de millora de la seua vida laboral.

També han censurat que la pandèmia no ha estat suficient perquè l’administració els reconegui la seua tasca "més enllà de paraules buides i sense valor", tot i haver estat un dels col·lectius més exposats al virus.

Així, proposen una vaga descentralitzada i en la qual es compleixin "escrupolosament" totes les mesures de seguretat davant la Covid-19.

La vaga començarà en el primer torn de dia de dimecres, que comença el vespre d’aquest dimarts, fins al torn de nit, que finalitzarà dijous al matí, i hi ha previstes diverses concentracions en localitats catalanes.

RECLAMACIONS

Entre les reclamacions dels convocants s’inclou la de reconèixer malalties laborals a tots els treballadors sanitaris i incloure el Covid-19 entre aquestes patologies.

També demanen frenar i revertir les externalitzacions, la jubilació anticipada per a tot el personal, un model centrat en l’atenció primària, reconèixer el plus de perillositat, adequar les ràtios de professionals/usuaris i reduir la temporalitat i precarietat de les contractacions, entre altres aspectes.

tracking