SEGRE

CORONAVIRUS

La Unió Europea prepara el Certificat de Vacunació Europeu

viatjar després d'una pandèmia amb passaport d'immunitat

La Unió Europea prepara el Certificat de Vacunació Europeu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Unió Europea ha començat a preparar l’esborrany del “Certificat de Vacunació Europeu” per sotmetre'l a votació el proper 17 de març, la qual cosa ens permetrà viatjar fins i tot als països que tinguin restriccions sanitàries. Aquest certificat digital inclourà la informació personal amb els certificats de vacunació, de prova COVID-19, o de presència d’anticossos de cada passatger. Aquest projecte representa un pas important en la reactivació dels viatges turístics, els viatges de negocis, i per tant de l’economia a tots els països, en especial a Espanya.

El primer objectiu és restablir la mobilitat entre els països, amb desplaçaments lliures de Covid i controls més àgils. Tanmateix, s’està debatent una solució completa, per a fins i tot evitar situacions discriminatòries i assegurar la protecció de les dades personals.

“Aquest sistema serà un complement que ajudarà que els viatges internacionals puguin tornar als seus volums anteriors, respectant les mesures de seguretat i controlant la propagació del virus”, destaca Santiago Montero, CEO de Aervio.

Països del sud d’Europa com Portugal, Espanya i Itàlia estan molt a favor d’aquest certificat, perquè ho veuen com una manera de recuperar gradualment les visites turístiques perdudes durant la pandèmia. Al contrari, Alemanya, França, Bèlgica i els Països Baixos es mostren més cautelosos.

Montero posa èmfasi en què, “el panorama per a aquest any és definitivament favorable. Cada vegada estan sorgint més mesures que permeten garantir la seguretat dels viatgers i reactivar el turisme com més aviat millor, sense augmentar els riscos per a la salut.”

tracking