SEGRE

REUNIONS BILATERALS

Pedro Sánchez i Macron reprenen les cimeres

Homenatgen Manuel Azaña

Sánchez i Macron van recordar els espanyols exiliats a França.

Sánchez i Macron van recordar els espanyols exiliats a França.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cap del Govern central, Pedro Sánchez, i el president francès, Emmanuel Macron, es van reunir ahir a Montalban en unes cimeres bilaterals, després de quatre anys sense celebrar-se’n cap, on van retre un homenatge a l’exili espanyol davant de la tomba del que va ser president de la Segona República Manuel Azaña. Després de dipositar flors a la seua tomba, ubicada a l’esmentada localitat occitana, el cap de l’Executiu espanyol va assegurar que Azaña forma part de la història “compartida entre Espanya i França” i que per això les seues restes han de continuar “on van ser enterrades” el 1940.

En aquest context, ambdós mandataris van rubricar un conveni que reconeix la doble nacionalitat i amb què es pretén retre homenatge als espanyols exiliats a causa de la Guerra Civil. Amb aquest text es corregeix, segons Sánchez, una anomalia històrica que permetrà que uns 350.000 espanyols que resideixen a França i uns 160.000 francesos que viuen a Espanya puguin beneficiar-se’n.

D’altra banda, els ministeris de Defensa van coincidir a destacar que s’ha de treballar a reforçar la cooperació entre els dos països en la lluita contra el terrorisme jihadista.

tracking