SEGRE

EGIPTE ECONOMIA

El canal de Suez, sumit en el caos al bloquejar-lo un vaixell encallat

El succés provoca que el preu del cru es dispari || Un centenar de vaixells, afectats pel bloqueig d'una de les principals vies comercials del món

Foto del vaixell sinistrat al canal de Suez feta des d’un altre vaixell proper.

Foto del vaixell sinistrat al canal de Suez feta des d’un altre vaixell proper.EFE/EPA/STR

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El bloqueig del canal de Suez, una de les principals artèries comercials per via marítima a nivell mundial, a l’encallar-se dimarts a la via marítima un vaixell de càrrega portacontenidors, va provocar ahir un fort repunt de més del 3 per cent en els preus del barril de petroli a l’haver-se interromput la circulació de vaixells en tots dos sentits.

D’aquesta manera, el preu del barril de cru Brent, de referència per a Europa, pujava un 3,21 per cent i cotitzava en 62,74 dòlars, i el de petroli West Texas Intermediate (WTI), de referència per als Estats Units, cotitzava en 59,63 dòlars, amb una revalorització del 3,24 per cent.

El vaixell sinistrat és un dels vaixells més grans del món, amb 400 metres d’eslora i 59 de mànega

El vaixell de càrrega Evergreen, noliejat per la companyia taiwanesa, és un dels vaixells de transport de contenidors més grans del món, amb 400 metres d’eslora i 59 metres de mànega, i transportava 224.000 tones de mercaderia en la ruta des de la Xina cap al port holandès de Rotterdam quan es va escorar i es va quedar encallat al canal com a conseqüència de les males condicions de visibilitat i de vent a la zona.

Segons Leth Agencies, un dels principals agents que treballen al canal de Suez, més d’un centenar d’embarcacions s’han vist afectades per aquest bloqueig temporal del pas marítim. En concret, segons l’agent, un total de trenta embarcacions es trobaven esperant ahir dimecres a Great Bitter Lake (a mig de camí en la infraestructura), i quaranta-dos més estaven a l’espera de trànsit a l’àrea de Port Saïd (nord) i trenta més a Suez (sud).

Segons assenyala un informe de trànsit de l’Autoritat del canal del 2019, aquell any van passar pel canal 18.880 naus, una mitjana de gairebé cinquanta-dos de diàries.

tracking