SEGRE

ACCIDENT COMERÇ

Els responsables del canal de Suez no saben quan es restablirà el trànsit

Vuit persones mortes i 29 ferides al col·lapsar un edifici residencial al Caire

Imatge de les tasques que ahir es duien a terme per desencallar el vaixell al canal de Suez.

Imatge de les tasques que ahir es duien a terme per desencallar el vaixell al canal de Suez.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cap de l’Autoritat del Canal de Suez, l’almirall Osama Rabie, va explicar ahir en la seua primera compareixença davant la premsa que no pot dir quan es desbloquejarà aquesta important via marítima, taponada des del passat dia 23 pel vaixell superportacontenidors Ever Given. “És difícil dir un temps per solucionar el problema”, va dir Rabie en una multitudinària roda de premsa a la seu de l’Autoritat, a la ciutat d’Ismailia, a la vora del canal de Suez.

Tanmateix, es va mostrar optimista que finalment pugui moure’s el gegantí vaixell amb els catorze remolcadors que des d’ahir divendres intenten arrossegar-lo, encara que això dependrà que la marea sigui favorable..

Rabie va assenyalar a més que la tempesta de sorra no va ser la “causa principal” de l’encallament del vaixell Ever Given, que ha bloquejat el canal. Fins ara la versió oficial atribuïa a la tempesta de sorra de dimarts la maniobra per la qual el vaixell es va quedar entravessat al canal i ha provocat un embús de 321 embarcacions, segons va revelar Rabie.

Aquests vaixells estan aturats al mateix canal o esperen ancorats poder creuar per aquesta via estratègica per al comerç de tot el món. D’altra banda, almenys vuit persones van morir ahir i vint-i-nou van resultar ferides a l’esfondrar-se ahir un edifici residencial a l’est del Caire.

L’edifici, de 20 pisos, va col·lapsar al districte de Jisr al-Suez i les autoritats han ordenat una investigació immediata del succés. Els equips de defensa civil buscaven entre la runa a la recerca de més víctimes.

tracking