SEGRE

COVID 19 INVESTIGACIÓ

Aquest és l'Informe de l'OMS sobre l'origen de la covid-19

L'Informe sobre l'origen de la covid-19 manté

L'Informe sobre l'origen de la covid-19 manté "totes les hipòtesis"EFE/EPA/MARTIAL TREZZINI/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’esperat informe de la missió que va investigar a la Xina l’origen de la COVID, el resultat de la qual ha estat filtrat avui per diversos mitjans, es publicarà aquest dimarts, si bé avança que "totes les hipòtesis segueixen sobre la taula", ha anunciat avui el director general de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus. El responsable de l’OMS va assenyalar que l’informe ja es va enviar avui embargat als països membres de l’Organització i serà explicat amb detall pels experts en roda de premsa demà, encara que ell va avançar que després de llegir-ho continua estudiant totes les teories sobre l’origen de la pandèmia."Fan falta més estudis, i debatrem més l’informe una vegada sigui estudiat", va afegir Tedros en una compareixença informativa amb el ministre de Cooperació alemany, Gerd Müller.

Segons els Mitjans que avui han tingut accés a un esborrany de l’informe, aquest defensa que la teoria més probable de l’origen de la pandèmia és una transmissió del coronavirus des de muricecs a éssers humans a través d’un altre animal, mentre que la hipòtesi d’un origen en laboratori és "extremadament improbable". Aquestes conclusions no difereixen a penes de les que el cap de la missió, Peter Ben Embarek, ja va avançar en la roda de premsa del passat 9 de febrer a Wuhan, al terme de la visita d’experts, que van tenir la col·laboració dels seus homòlegs xinesos.

La missió estava  formada per científics dels Estats Units, Japó, Rússia, Regne Unit, Països Baixos, Dinamarca, Austràlia, Vietnam, Alemanya i Qatar, procedents, no només de l’OMS sinó també de l’Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura (FAO) i l’Organització Mundial de Sanitat Animal (OIE).

La Xina va obstaculitzar en principi aquesta missió, com prova el fet que arribés a Wuhan més d’un any després que es detectessin els primers casos de coronavirus, si bé equips de l’OMS també van visitar el país asiàtic el febrer i el juliol de 2020.

tracking