SEGRE

EGIPTE ECONOMIA

A la recerca del culpable del bloqueig del canal de Suez

Sospiten que el vaixell s'hauria pogut encallar per un error humà o tècnic || Diversos ports esperen una allau de contenidors

Les autoritats esperen que el trànsit torni a la normalitat al canal de Suez en quatre dies.

Les autoritats esperen que el trànsit torni a la normalitat al canal de Suez en quatre dies.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una vegada reflotat el vaixell portacontenidors Ever Given i desencallat el pas de mercaderies pel canal de Suez, després de més de sis dies paralitzat, ja s’ha anunciat la posada en marxa de diverses investigacions per determinar què va passar perquè el vaixell de càrrega es quedés encallat en una de les artèries comercials més grans del planeta. Malgrat que inicialment es va atribuir l’incident al fort vent i una tempesta de sorra, no es descarta que hi influïssin altres factors, com ara errors tècnics o humans.

Una de les investigacions la durà a terme l’Autoritat Marítima de Panamà, ja que l’embarcació portava bandera panamenya. A més s’espera que tant l’Autoritat del Canal de Suez com la companyia asseguradora UK P&I Club, que cobrirà les responsabilitats derivades del bloqueig, portin a terme les seues pròpies indagacions.

Mentrestant es treballa perquè el trànsit torni a la normalitat al canal, un fet que s’espera que passi en uns 4 dies. Abans del bloqueig, hi passaven de mitjana 51 vaixells al dia amb 8.000 milions d’euros en mercaderia. Així doncs, alguns ports, com ara el de València, esperen en els dies vinents que hi arribi una allau de contenidors.

tracking