SEGRE

EGIPTE INFRAESTRUCTURES

El Canal de Suez exigirà el pagament de 850 M€ per danys del bloqueig

La infraestructura egípcia recupera el ritme de navegació al passar tots els vaixells ancorats || L''Ever Given' encén l'alarma sobre els megavaixells

El portacontenidors ‘Ever Given’, causant de l’embús al canal de Suez la setmana passada.

El portacontenidors ‘Ever Given’, causant de l’embús al canal de Suez la setmana passada.EFE/EPA/KHALED ELFIQI

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Autoritat del Canal de Suez (SCA, per les sigles en anglès) d’Egipte demanarà més de 1.000 milions de dòlars (uns 850 milions d’euros) en compensació per les pèrdues causades pel bloqueig del vaixell portacontenidors Ever Given, que va estar encallat i va impedir la navegació per la via fluvial durant gairebé una setmana.

El president de l’SCA, Osama Rabie, va assenyalar que la compensació pels danys ascendirà a aquesta quantitat, sobre la qual cosa va afegir que “aquest és un dret i no l’abandonarem”, va informar Daily News Egypt.

Rabie va precisar que la petició d’aquesta compensació no és només per les pèrdues econòmiques per la suspensió de la navegació per sis dies, sinó que engloba les despeses ocasionades pel procés de salvament, com l’ús de remolcadors o danys físics. Així mateix, va agregar que s’atorgaran incentius que van del 5 al 15% en forma de descompte per als vaixells que van quedar encallats per l’embús.

Les autoritats d’Egipte ja han iniciat les investigacions entorn de les causes de l’encallament al canal de Suez del vaixell de càrrega, que va bloquejar una de les rutes comercials marítimes més importants del món fins dilluns passat, quan es va reprendre la circulació.

L’Ever Given, un dels vaixells de transport més grans, va quedar encallat el 23 de març i va causar un embús sense precedents i la paralització de béns per valor de 9.500 milions d’euros diaris.

Segons l’Autoritat del Canal de Suez, tots els “vaixells en espera” pel bloqueig van abandonar ahir la via fluvial. Un total de 422 vaixells van quedar bloquejats després de l’incident del vaixell de càrrega japonès.

Els últims 85 van travessar ahir l’artèria comercial, amb un tonatge net de 4,2 milions. Aproximadament el 12% del volum del comerç mundial passa pel canal.

L’embús de l’Ever Given ha encès l’alarma sobre les actuals infraestructures fluvials, que s’han quedat petites davant dels nous megavaixells que s’estan construint a les drassanes asiàtiques i que segons els experts comporten riscos creixents per al sector del transport marítim d’arreu del món.

tracking