SEGRE

ESNOTICIA

Troben la causa dels trombes amb la vacuna d'AstraZeneca

Científics alemanys elaboren un document dels símptomes i tractaments || Alguns països van suspendre'n el subministrament

Mobilització contra les restriccions per la Covid a Stuttgart.

Mobilització contra les restriccions per la Covid a Stuttgart.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un equip d’investigadors de la Universitat de Greifswald, a Alemanya, han trobat l’explicació als casos de trombes i problemes de coagulació registrats en algunes persones que van rebre la vacuna d’AstraZeneca contra la Covid-19. “Sabem què fer: com diagnosticar-ho i com tractar-ho”, va assegurar en un article publicat a Science Andreas Greinacher, l’especialista en coagulació que ha dirigit l’estudi.

Aquests episodis de trombes tenen lloc després d’una “combinació molt inusual de símptomes”: coàguls sanguinis generalitzats i un recompte baix de plaquetes, de vegades amb sagnat. La troballa està sent tinguda en compte a Alemanya i els Països Baixos, i s’ha donat a conèixer abans que el dia 7 vinent es faci públic el resultat de l’estudi que n’ha fet l’EMA sobre aquests trombes.

Milers de manifestants a Alemanya contra les restriccions

Milers de persones van secundar dissabte les protestes convocades a Berlín, Suttgart i altres ciutats alemanyes per diversos grups, entre els quals els d’ultradreta, contra les restriccions. La concentració més gran va tenir lloc a Stuttgart, la ciutat on en els mesos passats es van desenvolupar marxes multitudinàries contra les mesures anti-Covid-19.

Segons estimacions policials, pel centre d’aquesta ciutat van desfilar unes 10.000 persones. La manifestació va discórrer sense problemes, malgrat que la majoria dels participants anaven sense mascareta i no es guardava la distància de seguretat.

A Berlín hi va haver una concentració davant la Porta de Brandenburg. El president alemany, Frank-Walter Steinmeier, va alertar sobre la “crisi de la confiança” i va reconèixer els “errors” i les “vicissituds” en la gestió de la pandèmia.

tracking