SEGRE

SÁNCHEZ

Sánchez viatja a Angola acompanyat per empresaris en la primera visita d'un president des de 1992

El president visitarà el Col·legi Don Bosco i una subestació elèctrica d’Elecnor, a més de reunir-se amb el seu homòleg angolès

Pedro Sánchez, ahir al dirigir-se a la roda de premsa.

Pedro Sánchez, ahir al dirigir-se a la roda de premsa.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha viatjat aquest dimecres a Angola en el marc d’una gira africana que li portarà també al Senegal i que busca principalment explorar noves oportunitats de negoci per a les empreses espanyoles, per això l’acompanya un nombrós grup d’empresaris de diferents sectors.

La visita a Angola és la primera d’un president del Govern després de la realitzada el 1992 per Felipe González. Mariano Rajoy va haver de cancel·lar el seu viatge el 2018 tan sols 48 hores abans arran de la detenció a Alemanya de l’expresident català Carles Puigdemont.

L’agenda oficial arrancarà a primera hora de dijous amb el Fòrum empresarial Espanya-Angola. Sánchez ha viatjat acompanyat per empresaris d’Elecnor, AEE Power, Airbus, TSK, Riu, Globaltec Desarrollos e Ingeniería, Redondo y García, Impulso, Grupo Agem Ingeniería y Proyectos, la Cámara de Comercio i la CEOE.

L’objectiu de la trobada, segons Moncloa, és impulsar l’entrada d’empreses espanyoles en l’economia angolesa, aprofitant el programa de diversificació econòmica que ha posat en marxa el Govern d’aquest país africà per reduir la seua dependència del petroli.

A continuació es reunirà amb el president angolès, Joao Lourenço, amb qui mantindrà un dinar i realitzarà una declaració institucional. Espanya i Angola estan treballant per tancar un acord de transport aeri, així com tres memoràndums sobre pesca, agricultura i indústria, que seran procedents, a firmar ambdós mandataris, segons fonts governamentals.

A més del pla econòmic, el Govern considera Angola un actor molt constructiu per a l’estabilització dels conflictes i tensions del continent, per la qual cosa espera poder estrènyer els llaços de cooperació per reforçar la seguretat marítima, especialment al golf de Guinea. Segons Moncloa, aquest país ha guanyat pes i credibilitat en l’àmbit regional i gaudeix del respecte de països del seu entorn i d’una creixent capacitat d’influència.

Per això, Sánchez ha volgut situar Angola com un dels països prioritaris dins del programa Foco África 2023, i posar-lo en relleu amb aquesta visita oficial.

tracking