SEGRE

SANITAT

Simón no veu necessari adquirir 'Sputnik V' a causa de l'augment de dosi d'altres vacunes

Fernando Simón, ahir en roda de premsa.

Fernando Simón, ahir en roda de premsa.EFE/DAVID FERNÁNDEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), Fernando Simón, creu que no serà necessari adquirir dosis de la vacuna russa 'Sputnik V' a causa del gran increment d’entregues d’altres vacunes contra la COVID-19 ja aprovades que es produirà en els propers mesos.

"Amb el nombre de vacunes que estan arribant, i arribaran cada vegada més, no crec que sigui necessari", ha justificat l’epidemiòleg del Ministeri de Sanitat en roda de premsa aquest dilluns.

De la mateixa forma, Simón ha mostrat els seus dubtes sobre la capacitat de Rússia per produir prou dosis per subministrar tota la Unió Europea. "A Rússia hi ha set milions de persones vacunades. No sé si la fàbrica té capacitat per a proveir a molts altres països fora de Rússia", ha assenyalat.

Quant a les reunions d’alguna comunitat autònoma com Andalusia o Madrid amb els responsables d’aquesta vacuna, Simón ha respost que no li consta. En qualsevol cas, ha defensat que qualsevol vacuna o medicament que s’administri a la població "requereix una aprovació". "No em consta que hi hagi hagut una sol·licitud específica per a Espanya, sí em consta que l’EMA està fent el seu 'rolling review'. La posició espanyola és anar conjuntament amb la Unió Europea", ha reblat.

Sobre què fer amb les persones menors de 60 anys que ja han rebut una dosi de la vacuna de AstraZeneca, Simón ha comentat que hi ha "temps" per actuar. "La persistència de les defenses de la vacuna de AstraZeneca es manté quatre o cinc mesos, com a mínim. Es pot donar una segona dosi de AstraZeneca, amb un altre tipus de vacuna i es pot no donar una segona dosi. Tenim temps per fer estudis. Atès que tenim aquest marge de temps, cal valorar l’efecte de cada una d’aquestes opcions amb estudis específics", ha apuntat.

Amb dades de divendres, a Espanya s’estan estudiant 12 casos d’esdeveniments trombóticos entre les 2.575.716 persones vacunades a Espanya amb AstraZeneca. "Sabem que és un possible efecte secundari d’aquesta i altres vacunes. La probabilitat existeix. Els estudis s’estan fent per tractar de delimitar quins grups tenen un risc superior a l’esperable", ha indicat, defensat que la vacuna és "segura".

tracking