SEGRE

ESNOTICIA

La vacuna monodosi de Janssen s'aplicarà a persones de 70 a 79 anys

Ja arriben les primeres dosis i permetran accelerar el procés d'immunització || Continuen empitjorant els indicadors de la pandèmia a Catalunya i Espanya

Personal sanitari de l’Hospital Parc Taulí de Sabadell treballa a l’UCI per a malalts de Covid-19.

Personal sanitari de l’Hospital Parc Taulí de Sabadell treballa a l’UCI per a malalts de Covid-19.EFE/QUIQUE GARCIA/

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, va voler destacar ahir l’augment del ritme de la vacunació a tot l’Estat durant el segon trimestre de l’any, atès que s’espera la recepció de 38 milions de dosis –davant els 10 milions del primer trimestre– de les vacunes aprovades per la UE, a les quals se sumarà entre avui i demà la de Janssen, que es destinarà de forma preferent al grup d’entre 70 i 79 anys. Aquesta vacuna ofereix com a avantatges que només requereix d’una dosi i que les seues característiques d’emmagatzematge són més senzilles que les de Pfizer, Moderna i AstraZeneca.

Va recordar que divendres passat ja hi havia més de 7 milions d’espanyols amb almenys una dosi administrada i 3 milions la pauta completa.

Les previsions de millora del procés d’immunització es produeixen en un moment en què estan empitjorant els indicadors de la pandèmia tant a Catalunya com en el conjunt de l’Estat. Catalunya ha registrat fins ahir dilluns 617.200 casos confirmats acumulats de coronavirus des de l’inici de la pandèmia, 938 més que en el recompte de diumenge.

La xifra total de morts se situa en 21.552, que són 13 més en una jornada. La taxa del risc de rebrot torna a pujar: diumenge assolia un nivell de 226 i 24 hores després se situava en 257. La velocitat de reproducció de la malaltia (rt) puja fins a 1,03 i el percentatge de positivitat dels tests d’antígens i PCR se situa en el 7,87%. Les comunitats van notificar ahir al ministeri de Sanitat 22.744 nous casos de Covid-19 durant el cap de setmana.

Sánchez demana a les autonomies no negociar soles

El president del Govern central, Pedro Sánchez, va advertir ahir les comunitats autònomes que no han d’intentar actuar soles en el procés de compra de vacunes i els va tornar a demanar unitat per afrontar aquest procés. Sánchez, sense referir-se explícitament en cap moment a la Comunitat de Madrid, va reiterar aquesta crida a les autonomies en la seua intervenció en un fòrum econòmic organitzat pel diari El Español per analitzar la destinació a Espanya dels fons europeus davant de la crisi provocada per la pandèmia de coronavirus. El ritme de superació d’aquesta crisi va insistir que dependrà del ritme de vacunació, un procés que va dir que està aconseguint “rècord rere rècord” a l’abril.

Va confirmar que el Consell de Ministres analitzarà avui el Pla de Recuperació en la Comissió creada a l’efecte, encara que va precisar que no serà aprovat definitivament fins d’aquí a “uns quants dies”. Compareixerà demà al Congrés, a petició pròpia, per explicar les línies principals d’aquest pla, que es remetrà a Brussel·les abans de la data límit del 30 d’abril. Per al període 2021-2023, el volum d’inversions serà de 70.000 milions d’euros, que impactaran ja en la recuperació econòmica el 2021, segons va dir, amb la creació d’uns 800.000 llocs de treball. 

tracking