SEGRE

PARTITS NEGOCIACIÓ

Justícia diu que els indults “ni s'acceleren ni es retarden”

González-Laya defensa a Estònia que Espanya és una democràcia || Nuet dona per fet que no serà diputat d'aquí a un mes

El subsecretari José Miguel Bueno, ahir, al Congrés.

El subsecretari José Miguel Bueno, ahir, al Congrés.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern espanyol va sostenir ahir que les peticions d’indult per als líders independentistes condemnats per l’1-O “ni s’acceleren ni es retarden”, alhora que va defensar a Estònia que Espanya és “una democràcia”.

Així, en un compareixença al Congrés, el subsecretari de Justícia, José Miguel Bueno, va afirmar que no hi ha “ni accelerament ni retard” en la tramitació dels indults sol·licitats per als condemnats pel procés i va afirmar que totes les peticions que arriben al ministeri es gestionen amb “la màxima celeritat possible”. Va replicar així a les crítiques de JxCat i el PP pel “ritme” que porta la tramitació.

La cap de la diplomàcia espanyola assegura que Carles Puigdemont “viu en llibertat”

En paral·lel, la ministra d’Afers Exteriors, Arancha González-Laya, va afirmar a la televisió d’Estònia que és “ofensiu” comparar Espanya amb Rússia. Respecte dels dirigents independentistes empresonats va assegurar que “estan a la presó perquè han incomplert la llei espanyola i la gent que no compleix amb la llei ha de complir amb la Justícia”.

A més, la cap de la diplomàcia espanyola va defensar que Carles Puigdemont viu en llibertat i “gaudeix de cada dret i de cada llibertat igual que qualsevol altre ciutadà”. Així mateix, es va mostrar confiada que sigui jutjat finalment a Espanya. Amb tot, González-Laya va dir que no tots els catalans “pensen igual” i que la majoria no són independentistes.

En aquest sentit, va afirmar que només volen separar-se d’Espanya entre un 35% i un 37% dels ciutadans de Catalunya, malgrat que en les últimes eleccions del 14-F les opcions independentistes van sumar prop del 52% dels vots.

En un altre ordre de coses, Joan Josep Nuet, diputat d’Esquerra Republicana de Catalunya al Congrés i recentment condemnat pel Tribunal Suprem per desobediència, va assumir que d’aquí a un mes haurà estat privat de la seua acta en compliment de la pena d’inhabilitació que se li va imposar, malgrat el recurs contra la sentència que presentarà davant del Tribunal Constitucional.

tracking