SEGRE

ESNOTICIA

Pfizer veu possible que calgui una tercera dosi al cap de dotze mesos

La UE descarta apostar per una sola vacuna

La presidenta de la Comissió Europea es va vacunar ahir.

La presidenta de la Comissió Europea es va vacunar ahir.TWITTER/ @VONDERLEYEN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La farmacèutica Pfizer va assegurar ahir que “probablement” sigui necessària una tercera dosi de reforç dins dels 12 mesos després d’haver estat completament inoculat, perquè la immunització sigui completa, també contra variants del virus que han demostrat ser més contagioses.

Per la seua part, la Comissió Europea va negar que l’estratègia de vacunació de la UE per als propers anys es vagi a confiar exclusivament a les dosis de l’esmentada farmacèutica i no va descartar iniciar negociacions amb altres laboratoris, fins i tot amb aquells que desenvolupen tecnologies diferents a l’ARN missatger, com Janssen o AstraZeneca. Així va respondre l’Executiu comunitari després de ser preguntat per la informació que el diari italià La Stampa va publicar dimecres, on assegurava que Brussel·les tenia la intenció de no renovar els contractes amb aquestes dos últimes farmacèutiques.

Amb tot, el portaveu en cap de la Comissió Europea, Eric Mamer, va admetre que al “pensar en el futur” Brussel·les s’ha fixat en l’èxit de la tecnologia ARNm i en el fet que Pfizer està complint les entregues.

Una proteïna present al fàrmac d’AstraZeneca podria ser la causant dels episodis trombòtics

Mentrestant, a l’espera que l’Agència Europea del medicament es pronunciï sobre els casos de trombes de Janssen i AstraZeneca, dos estudis publicats a la revista The New England Journal of Medicine assenyalen que una proteïna denominada factor plaquetari 4 és la que ha pogut originar els trombes desenvolupats per 16 persones a Alemanya, Àustria i Noruega, després de ser vacunats amb AstraZeneca.

D’altra banda, la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, va rebre ahir la primera dosi de la vacuna i la cancellera alemanya Angela Merkel s’inocularà avui.

tracking