SEGRE

TRIBUNALS CORRUPCIÓ

PSC, Podem i Cs eviten que Sabadell demani que Bustos entri a presó

Condemnat a més de tres anys per tràfic d'influències i prevaricació || Ara seran els jutges els que decidiran si ordenen l'execució immediata de la sentència

Manuel Bustos, que va ser alcalde de Sabadell pel PSC, en una imatge d’arxiu.

Manuel Bustos, que va ser alcalde de Sabadell pel PSC, en una imatge d’arxiu.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

PSC, Podem i Ciutadans, que governen en coalició a l’ajuntament de Sabadell, van impedir ahir que el consistori, que exerceix d’acusació particular en el cas Mercuri, exigís a l’Audiència de Barcelona l’entrada a presó del que va ser alcalde d’aquest municipi, el socialista Manuel Bustos. Al contrari, la Plataforma Sabadell Lliure de Corrupció, que és l’acusació popular, sí que ha sol·licitat els magistrats que decretin l’empresonament de Bustos per la condemna a tres anys de presó que se li va imposar pels delictes de tràfic d’influències i prevaricació.

L’Audiència de Barcelona va notificar a les parts dilluns que començava el procés per decidir si Bustos entra a un centre penitenciari per complir la pena que se li va imposar. Tot i que ha estat condemnat a tres anys de presó, els jutges han de valorar si ingressa o no en una presó, atès que, individualment, cada una de les penes que recauen sobre ell no comportarien l’empresonament.

L’ajuntament de Sabadell, que va actuar com a acusació particular a la causa, no demanarà presó per a Bustos i deixarà l’assumpte en mans de la Justícia. En una junta de portaveus celebrada ahir, els representants de PSC, Podem i Ciutadans, que formen la coalició de govern al municipi, s’hi van oposar.

Contràriament, ERC, Crida per Sabadell i Junts per Sabadell van exigir que el consistori reclami el compliment de la pena de presó que pesa sobre l’antic primer edil. Per la seua part, Raúl García Barroso, advocat de l’acusació popular, va afirmar que és necessària una política de “tolerància zero” amb la corrupció. “No preveiem cap escenari que no sigui el de la seua entrada a la presó. Bustos ha tingut tres judicis, té tres condemnes, va de tres en tres”, va concloure.

Amb tot, aquesta condemna de tres anys de presó correspon a la peça separada número 30 del cas Mercuri. La causa compta amb 38 peces separades, encara que onze s’han arxivat. En aquest sentit, la peça principal, la vinculada amb la licitació d’obra pública a canvi de suborns, és la següent que anirà a judici. En aquesta no Bustos no hi està imputat, però sí que ho està Jordi Soriano, exregidor del Partit Popular a la ciutat.

tracking