SEGRE

PARTITS NEGOCIACIÓ

Ultimàtum d'ERC a JxCat per arribar a un pacte entre Sant Jordi i el Primer de Maig

Els republicans insten a acabar amb el “bloqueig” i lamenten que els juntistes prioritzin interessos partidistes || Artadi subratlla que encara queden “serrells” per tancar i demana més discreció i més reunions

Permisos - El titular del jutjat de Vigilància Penitenciària número 5 de Catalunya, amb competències sobre la presó de Lledoners, va aprovar ahir la concessió de permisos penitenciaris de tres dies per a Oriol Junqueras, Raül Romeva i Jordi  ...

Permisos - El titular del jutjat de Vigilància Penitenciària número 5 de Catalunya, amb competències sobre la presó de Lledoners, va aprovar ahir la concessió de permisos penitenciaris de tres dies per a Oriol Junqueras, Raül Romeva i Jordi ...ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

ERC va llançar ahir un ultimàtum a JxCat per tancar un acord que permeti la investidura de Pere Aragonès com a president de la Generalitat entre la diada de Sant Jordi i el Primer de Maig. Tanmateix, els juntistes van replicar que no se senten pressionats, van advertir que encara hi ha “serrells” per abordar i van apostar per intensificar les reunions i ser més discrets a fi que les negociacions duguin a bon port. Per la seua part, la CUP va descartar definitivament entrar ara al Govern, encara que va deixar la porta oberta a plantejar-s’ho d’aquí a un parell d’anys.

Així les coses, l’equip negociador d’ERC en ple va exigir a JxCat que posin fi al “bloqueig” en les negociacions, lamentant que s’estiguin prioritzant els interessos de partit per sobre dels de Catalunya. En aquest sentit, Sergi Sabrià, diputat dels republicans, va afirmar que “és necessari posar data al ple d’investidura”.

La lleidatana Marta Vilalta, secretària general adjunta de la formació, va indicar que “no pot ser que els problemes interns de JxCat es converteixin en problemes del país”. Amb tot, els dos van destacar que els negociadors dels dos partits ja han fet més de vint reunions, l’última ahir a la tarda, hores després que els republicans posessin data d’acabament a les negociacions.

En canvi, Elsa Artadi, vicepresidenta de JxCat, va replicar a ERC que la pressió “no funcionarà” i que no es posen data per arribar a un acord. En aquest sentit, va subratllar que encara queden “serrells” per tancar en el programa de govern i en l’estratègia que ha de seguir l’independentisme en els propers anys.

“Falten serrells per tancar, motiu pel qual encara no hi ha un acord amb ERC, no només en l’àmbit de coordinació de l’independentisme. També queden serrells pendents no menors en temes programàtics i de disseny de govern”, va explicar Artadi, que va admetre que “ens agradaria tancar l’acord com més aviat millor”.

No obstant, va insistir que “és important tenir un bon acord i amb detall”. Si finalment republicans i juntistes aconsegueixen posar-se d’acord i formar un nou govern, el Gabinet serà bicolor, tenint en compte que la diputada de la CUP al Congrés Mireia Vehí va confirmar que els cupaires no ocuparan seients a l’Executiu d’Aragonès.

Tot i així, en funció de l’esdevenir de la legislatura, no va descartar entrar-hi d’aquí a dos anys.

tracking