SEGRE

POLÍTICA ALEMANYA

El centrista Laschet, ratificat com a successor d'Angela Merkel

Markus Söder, que li disputava la nominació, accepta la decisió

Armin Laschet.

Armin Laschet.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La batalla per liderar el bloc conservador alemany en les pròximes eleccions generals del país, després de la marxa de l’actual cancellera, Angela Merkel, va arribar ahir a la fi. La Unió Democràtica Cristiana (CDU), partit de Merkel, va ratificar de matinada el suport al centrista Armin Laschet, president de la formació des del gener, com a candidat a la cancelleria. Després de l’anunci, el seu rival, el dretà Markus Söder, primer ministre de Baviera i líder de la Unió Social Cristiana (partit germà del CDU), va acceptar la decisió de la formació i es va apartar de la carrera.

Söder i Laschet han protagonitzat en aquests últims dies un insòlit pols, ja que per primera vegada el germà petit del bloc aspirava a portar la veu cantant a Berlín, gràcies en gran part a la popularitat de la qual gaudeix als sondejos el dirigent bavarès.

L’aliança CDU-CSU figura com a favorita de cara als pròxims comicis, que se celebraran el proper mes de setembre, encara que les seues xifres han caigut. Així doncs, Laschet té ara el repte de convèncer un electorat més ampli si vol garantir-se la cancelleria. Söder, per exemple, té millor imatge entre joves.

L’alternativa sembla que són en aquesta ocasió Els Verds, que dilluns van elegir una de les seues líders, Annalena Baerbock, com la primera candidata de la seua història al principal lloc polític del país. No en va, el suport a la formació ecologista cotitza a l’alça i ja supera el del Partit Social Demòcrata (SPD), actual soci de govern de Merkel.

Aquests comicis seran els primers en setze anys sense la presència de la mandatària.

tracking