SEGRE

Absolt un mosso denunciat per fer ciclisme mentre estava de baixa mèdica

L'agent de la Brimo tenia una subluxació d'espatlla i la DAI el va denunciar per publicar fotos en bicicleta

Imatge d'arxiu de dos Mossos d'Esquadra

Absolt un mosso denunciat per fer ciclisme mentre estava de baixa mèdica

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Audiència de Barcelona ha absolt un mosso d'Esquadra acusat de frau a la Seguretat Social, després de ser denunciat per anar en bicicleta mentre estava de baixa per una subluxació de l'espatlla. Un jutjat penal de la capital catalana l'havia condemnat a dos mesos de presó, tres d'inhabilitació, tres anys sense gaudir d'incentius o beneficis fiscals i a retornar els 12.000 euros cobrats durant la baixa.

L'agent de la Brimo va patir una caiguda fortuïta anant en bicicleta el març del 2015, i es va subluxar l'espatlla. Es va haver d'operar a l'abril i va estar de baixa fins setembre. Al maig, però, va publicar a les seves xarxes socials que practicava ciclisme.

Un dels seus superiors ho va denunciar a la Divisió d'Afers Interns (DAI) en considerar que si feia esport podia fer de policia, i la DAI ho va portar al jutjat. El jutjat el va condemnar en considerar que durant els controls mèdics i la rehabilitació no havia explicat que feia ciclisme.

Ara l'Audiència l'absol perquè assegura que al maig potser podia fer ciclisme però no pas tornar a fer d'antiavalots, tenint en compte que els pèrits van declarar que la lesió que tenia era compatible amb fer ciclisme, però que la feina d'antiavalots requereix més moviment i força del braç que anar en bicicleta.

tracking