SEGRE

DIPLOMÀCIA TENSIÓ

Rússia replega les tropes de la frontera amb Ucraïna

El Kremlin assegura que ha demostrat capacitat de defensa || Més de 1.700 detinguts en les protestes a favor de Navalni

Policies es preparen per a les protestes a la plaça Roja de Moscou.

Policies es preparen per a les protestes a la plaça Roja de Moscou.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El govern rus va anunciar ahir que en les pròximes hores iniciaria la retirada de les tropes de la frontera amb Ucraïna, replegament que havia estat demanat insistentment per Kíev, els EUA i l’OTAN, que van acusar el Kremlin de provocar una escalada de tensió a la regió.

El replegament de soldats, el gruix dels quals són forces aerotransportades, començarà aquest divendres i es preveu que finalitzi l’1 de maig. La retirada es produeix després que el president nord-americà, Joe Biden, demanés personalment al seu homòleg rus, Vladímir Putin, que “rebaixi les tensions” amb la veïna Ucraïna.

Amb tot, el ministre de Defensa rus, Serguei Xoigú, que ahir va viatjar a la península de Crimea a supervisar entrenaments militars, va assegurar que les tropes tornaran a les casernes quan hagin finalitzat una sèrie de maniobres de “control sorpresa” per verificar “la resposta defensiva adequada” a qualsevol canvi “a les fronteres russes”. Després de la notícia, el president ucraïnès, Volodímir Zelenski, va declarar que aquesta acció ajudarà a reduir la tensió.

D’altra banda, a Rússia, més de 1.700 persones van ser arrestades en les marxes celebrades aquest dimecres per exigir l’alliberament del líder opositor Aleksei Navalni, sobre el qual els seus aliats van advertir del seu deteriorat estat de salut des que va ingressar a la presó.

tracking