SEGRE

CONFLICTE TENSIÓ

Rússia fa fora cinc diplomàtics polonesos i es replega de Crimea

El líder opositor Aleksei Navalni abandona la vaga de fam

Aleksei Navalni.

Aleksei Navalni.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Mentre els efectius militars russos es repleguen de Crimea i de la zona fronterera amb Ucraïna, el Kremlin va anunciar ahir l’expulsió de cinc diplomàtics polonesos, en resposta a una mesura similar adoptada la setmana passada per Varsòvia. D’aquesta forma, Rússia segueix amb l’escalada de tensió amb Occident.

“En resposta a les accions provocadores de Polònia per l’expulsió de diplomàtics russos i basant-nos en el principi de la reciprocitat, el ministeri d’Exteriors va declarar persona no grata cinc empleats de l’ambaixada polonesa a la Federació Russa”, va manifestar en un comunicat el departament que encapçala Serguei Lavrov. Els expulsats tenen fins al 16 de maig per abandonar territori rus.

En paral·lel, en solidaritat amb Txèquia, que també va veure fa uns dies com Rússia li expulsava diplomàtics, Estònia, Letònia i Lituània van acordar l’expulsió de quatre funcionaris del Kremlin. Tot plegat mentre Dimitri Medvédev, vicepresident del Consell de Seguretat rus, va advertir que les relacions amb els Estats Units són ara tan dolentes com durant la crisi dels míssils de Cuba, el 1962.

D’altra banda, el líder opositor rus Aleksei Navalni va abandonar després de vint-i-quatre dies una vaga de fam que l’ha portat a ser ingressat en un hospital per a presos. “En vista dels avanços aconseguits i de totes les circumstàncies, començo a abandonar la vaga de fam. Segons els protocols, això portarà vint-i-quatre dies més i, diuen, és encara més difícil”, va manifestar.

tracking