SEGRE

PANORAMA

Albiach s'obre a governar amb ERC i Illa demana anar a una investidura

La dirigent dels comuns aprova part de l'acord que Aragonès va tancar amb els cupaires || El candidat del PSC veu l'independentisme “fent el ridícul”

Jéssica Albiach, líder dels comuns al Parlament, ahir.

Jéssica Albiach, líder dels comuns al Parlament, ahir.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Jéssica Albiach, líder dels comuns al Parlament, es va obrir ahir a donar suport a un govern presidit per Pere Aragonès, però del qual també formin part la seua formació i la CUP. Per la seua banda, Salvador Illa, del PSC, que va ser el candidat més votat a les eleccions del 14-F, va insistir a tenir l’oportunitat de presentar-se a una sessió d’investidura i va afirmar que els independentistes han perdut “el sentit del ridícul”. Carlos Carrizosa, de Cs, al seu torn, va lamentar que Catalunya “depengui de les baralles dels partits separatistes”.

D’aquesta manera, Albiach va instar Aragonès a obrir la porta a “un govern amb forces progressistes”, després que el republicà proposés un gabinet monocolor davant de la “impossibilitat” de tancar una coalició amb JxCat. “Tenim el Parlament més progressista de la història de Catalunya, i insistim a tenir un govern fort, sòlid i de transformació”, va defensar Albiach.

En aquest sentit, va explicar que és possible un executiu de republicans, cupaires i comuns perquè comparteixen alguns aspectes de l’acord entre les dues formacions independentistes, i ho consideren un “bon punt de partida”. “Allarguem la mà a ERC”, va concloure.

Tot i així, va avisar que no comptin amb ells per a acords amb JxCat perquè tenen projectes “incompatibles”. En aquest sentit, va alertar Esquerra Republicana que el pla dels juntistes és aconseguir una Generalitat tutelada des de Waterloo.

Illa creu que Catalunya està perdent el tren dels fons europeus per no tenir un Govern operatiu

En canvi, Illa va apostar per ser ell mateix el candidat a la investidura, tenint en compte que va aconseguir el nombre més elevat de vots, encara que va empatar escons amb ERC, a les eleccions del passat 14 de febrer. “Deixin pas”, va remarcar l’exministre, que va criticar a més que els independentistes hagin perdut “el sentit del ridícul”.

“Quan més necessitem un govern amb plena capacitat d’acció, més debilitat, irrellevant i inoperant és”, va reflexionar Illa, que va lamentar que Catalunya estigui perdent el tren dels fons europeus de recuperació, va dir. D’altra banda, el dirigent taronja Carlos Carrizosa va denunciar que, en lloc d’atendre els problemes de la gent, els independentistes estan pendents només de les seues “baralles”. “El que ens espera serà desolador”, va sentenciar.

Calvo apressa Catalunya a tenir un nou govern “al més aviat possible”

La vicepresidenta primera del Govern espanyol, Carmen Calvo, va apressar ahir que Catalunya tingui “al més aviat possible” un nou govern. “Nosaltres el que volem és que Catalunya recuperi un espai de futur, que la seua economia no continuï caient per raons que no tenen res a veure amb la potència que sempre ha tingut i ha de seguir tenint. Com més aviat hi hagi govern, millor”, va manifestar. A més, es va vanagloriar d’haver aconseguit refredar el procés des que el PSOE ocupa La Moncloa.

Jéssica Albiach, líder dels comuns al Parlament, ahir.

Jéssica Albiach, líder dels comuns al Parlament, ahir.ACN

tracking