SEGRE

POLíTICA

Un jutge militar israelià nega la llibertat condicional a una espanyola detinguda

La trabajadora humanitaria española Juana Ruiz Sánchez, detenida por Israel desde el 13 de abril. EFE/ familia de Juana Ruiz Sánchez/Archivo

Jutge militar israelià nega llibertat condicional a espanyola detinguda

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un jutge militar israelià ha rebutjat avui la petició de llibertat condicional per a la treballadora humanitària espanyola Juana Ruiz Sánchez, acusada de "pertinença a una organització ilegal"y que haurà de seguir a la presó, ha informat avui Efe la seua advocada, Gaby Lasky, que presentarà una apel·lació a la cort.

"El jutge va decidir mantenir-la arrestada fins el final del seu judici", que començarà el proper 2 de juny, va informar la lletrada, que apel·larà la decisió la setmana que ve, després de celebrar-se avui la vuitena vista sobre el cas d’aquesta dona, resident a Cisjordània des de fa més de 35 anys i arrestada per Israel des de fa un mes.

El magistrat no va considerar que ara per ara hi hagi "prou evidències per trobar-la culpable", però va assegurar que el pes dels càrrecs contra ella "eren suficients perquè deixar-la detinguda".

Segons Lasky, l’usual en les corts militars israelianes -que s’aplica als palestins del territori ocupat de Cisjordània- és que es mantingui "arrestats els acusats fins acabar el seu judici", per la qual cosa la decisió d’avui "no va ser l’excepció".

Ruiz Sánchez, de 62 anys i coordinadora de projectes en l’ONG palestina Comités de Treball per a la Salut, va ser acusada la setmana passada de cinc càrrecs per la Justícia militar.

Israel va acusar l’entitat on està feta servir de desviar fons europeus a l’activitat del Front Popular per a l’Alliberament de Palestina (FPLP), que considera terrorista, igual que la UE o EUA.

Partint de la seua pertinença als Comitès, Ruiz Sánchez va ser acusada també de "participar en activitats d’una organització il·legal" i de "formar part de la junta directiva d’una organització il·legal".

Així mateix, per la seua tasca de recaptació per a l’ONG, també va ser acusada "rebre i introduir diners als territoris palestins" i de "rebre diners amb fals propòsit".

La presentació de càrrecs formals es va produir després de més de tres setmanes en què la ciutadana espanyola va romandre detinguda per ser interrogada sense saber els supòsits que li imputaven.

Israel va denunciar la setmana passada que el FPLP opera una xarxa d’organitzacions humanitàries a Cisjordània, entre les quals van destacar els Comitès i que, a través d’un mecanisme de frau, falsificació i tergiversació de documents, desvia al grup fons que països europeus donen com a cooperació internacional.

tracking