SEGRE

PRÒXIM ORIENT VIOLÈNCIA

Israel concentra forces militars a la frontera amb Gaza per a una invasió terrestre

Des de dilluns han mort 87 palestins en els bombardejos a Gaza, mentre que els coets de Hamas han matat 7 israelians || El sistema antimíssils hebreu intercepta el 90% de projectils àrabs

Un jove palestí trasllada un ferit pels bombardejos israelians a la ciutat de Gaza.

Un jove palestí trasllada un ferit pels bombardejos israelians a la ciutat de Gaza.MAHMOUD ISSA/QUDS NET NEWS VIA Z/DPA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Israel i Hamas van continuar ahir l’escalada bèl·lica a Gaza, iniciada dilluns passat, que podria derivar en una invasió terrestre de la franja. Durant aquest temps ja han mort almenys vuitanta-set persones a Gaza, entre les quals divuit nens, i hi ha més de 530 ferits.

La violència entre jueus i àrabs esclata en ciutats mixtes d’Israel amb una duresa sense precedents

Per la seua banda, en territori israelià han mort set persones, entre elles una adolescent i un nen de poca edat, per l’impacte de coets de les milícies palestines de Hamas.

En aquest context, a Israel se li ha obert un front intern amb la violència entre jueus i àrabs que s’ha estès a les ciutats mixtes del país.

Alguns dels edificis més alts de la ciutat de Gaza s’han esfondrat. Ahir, un altre bloc de sis pisos es va ensorrar pels bombardejos. Ja dimecres va ser la Torre al-Shuruk, de deu pisos i seu de mitjans de comunicació, la que es va esfondrar després de ser abastada pels míssils dels avions israelians.

Per la seua part, les milícies de Hamas i la Jihad Islàmica han llançat 1.600 coets des de dilluns, dels quals el 90% van ser interceptats pel sistema antimíssils Cúpula de Ferro, segons l’Exèrcit israelià. Uns 400 van ser fallits i van caure dins de la mateixa franja.

Mentre que el president dels EUA, Joe Biden, no creu que Israel estigui reaccionant de forma excessiva davant dels palestins, l’Alt Representant de la Unió Europea per a la Política Exterior i la Seguretat Comuna, Josep Borrell, va reconèixer que la UE no té capacitat per resoldre la tensió actual.

Per la seua part, Alemanya va advertir que s’actuarà amb contundència davant de qualsevol brot antisemita, arran dels atacs contra sinagogues registrats en diversos punts del país relacionats amb l’escalada de violència al Pròxim Orient, mentre que França ha prohibit qualsevol manifestació a París en relació amb l’escalada de violència.

L’espanyola Juana Ruiz seguirà a la presó per ordre d’un jutge militar

Un jutge militar israelià va dictaminar ahir que Juana Ruiz, la ciutadana espanyola detinguda el 13 d’abril per les forces de seguretat israelianes a Cisjordània haurà de romandre a la presó a l’espera de judici, segons va informar la seua advocada, Gaby Lasky. “El jutge ha decidit deixar-la a la presó a l’espera del judici”, va assenyalar l’advocada israeliana, precisant i va precisar que es preveu el procés judicial el dia 2 de juny.

Lasky va avançar que a principis de la setmana vinent presentarà una apel·lació i va confiar que el jutge “es pronunciï com més aviat millor” i sigui favorable a l’alliberament de l’espanyola.

Ruiz, de 60 anys i que resideix des de fa més de 35 a Cisjordània, on treballa com a coordinadora de projectes en una ONG, va ser arrestada a casa seua a Beit Sahur.

tracking