SEGRE

Pugen a 119 els morts a Gaza, 31 dels quals menors, després de la massiva ofensiva israeliana

Unes altres nou persones han mort a Israel

Pugen a 119 els morts a Gaza, 31 dels quals menors, després de la massiva ofensiva israeliana

Pugen a 119 els morts a Gaza, 31 dels quals menors, després de la massiva ofensiva israelianaEFE/EPA/HAITHAM IMAD

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La xifra de morts a Gaza ascendeix ja a 119, entre ells 31 menors, després de la massiva ofensiva israeliana des de terra i aire d’aquesta matinada, va informar el Ministeri de Sanitat de l’enclavament. A més, el nombre de ferits palestins ascendeix ja a 830, mentre que entre els morts hi ha 19 dones, va concretar el portaveu de Sanitat, Ashraf Al Qedra.

L’Exèrcit israelià ha realitzat aquesta matinada l’operació més gran sobre Gaza des de l’esclat de l’escalada bèl·lica dilluns, pel tret de coets des de la franja, amb cinquanta rondes de bombardejos per terra i aire en quaranta minuts. Fins al moment, les milícies dels grups islamistes Hamàs i Gihad Islàmica han llançat més de 1.800 coets cap a territori israelià, almenys 430 d’ells fallits que van caure a l’enclavament.

En total, 9 persones han mort a Israel, set d’elles per l’impacte de projectils i dos després de caure quan corrien cap als refugis antiaeris.

Durant la nit, les alarmes antiaèries pràcticament no van parar de sonar en comunitats israelians limítrofs amb l’enclavament davant del tret de coets des de la franja, mentre que l’Exèrcit ha prosseguit amb els atacs de represàlia fins aquest matí.

En les últimes hores, entre altres accions, avions de combat van atacar diverses instal·lacions subterrànies des d’on milicians de Hamàs llançaven coets, així com diversos llocs d’observació del grup al centre i nord de l’enclavament.

L’Exèrcit ha avançat avui que continuarà atacant objectius a l’enclavament i que "tenen intenció" de dur a terme una ofensiva terrestre: "Estem preparats per fer-ho", va dir un portaveu. "Ho estem fent i ho continuarem fent amb molta intensitat. Aquesta no és l’última paraula i aquesta operació continuarà el temps que sigui necessari", va advertir Netanyahu en vídeo difós per les seues xarxes socials mentre es produïen aquesta matinada els bombardejos.

tracking