SEGRE

DESAPARICIÓ MENORS

Més recursos per trobar les nenes desaparegudes a Tenerife

La Guardia Civil preveu incorporar un sonar i un robot marí a la recerca de les dos menors

Anna i Olivia, les dos nenes desaparegudes a Tenerife.

Anna i Olivia, les dos nenes desaparegudes a Tenerife.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Civil preveu incorporar un sonar i un robot marí de l’Institut Espanyol d’Oceanografia (IEO) perquè se sumin al dispositiu de recerca de les nenes Anna i Olivia, desaparegudes amb seu pare, Tomás Gimeno, el passat 27 d’abril a l’illa de Tenerife.

Així ho ha anunciat la directora general de la Guàrdia Civil, María Gámez, que ha indicat en declaracions als mitjans que s’està en converses amb l’Institut d’Oceanografia "per poder comptar amb els seus mitjans i poder aportar alguna cosa més de llum a aquest assumpte".

María Gámez va assenyalar que la incorporació d’aquests dos mitjans serà "ben aviat", una vegada es tingui l’autorització de l’IEO i del Jutjat d’Instrucció número 3 de Güímar, per poder accedir a la informació que figura en el sumari, que segueix baix secret.

La directora general va comentar que avui ha mantingut una reunió amb part de l’equip responsable de la investigació, així com amb els mitjans operatius que fa durant vint dies que estan "sense parar" participant en les tasques de recerca de les dos nenes i el seu pare.

Sabent que hi ha secret de sumari, María Gámez va afirmar que la Guàrdia Civil "no cessa ni un sol dia, ni un sol instant en els esforços i ha posat tots els seus mitjans personals i materials per poder resoldre aquesta desaparició com més aviat millor, que és la nostra prioritat".

Així mateix, va destacar que efectius de la Unidad Central Operativa de la Guàrdia Civil (UCO) també estan donant suport a aquest dispositiu, en el qual participen cada dia més de setanta persones de mitjans aeris i marítims, a més de mitjans terrestres.

Gámez va ressaltar la generositat de moltes altres institucions que "des del primer moment" estan col·laborant amb la Guàrdia Civil, com a Salvament Marítim, Vigilància Duanera; mitjans d’emergència de la Comunitat Autònoma, Protecció Civil, Policia Local i institucions públiques com la Universitat de La Laguna o l’Institut Espanyol d’Oceanografia.

Al seu torn, va ressaltar "la tenacitat, la dedicació, l’esforç i l’afany personal" que estan posant els efectius de la Guàrdia Civil que estan participant en la recerca, així com de totes les institucions públiques i privades que estan ajudant, doncs "tenim l’afany de donar tranquil·litat a la mare i també a la societat espanyola".

Sobre la investigació, va afirmar que ni pot ni ha de donar informació a causa del secret de sumari i pel bé de la investigació, però sí que va assenyalar que de moment es mantenen totes les hipòtesis obertes.

tracking