SEGRE

CRISI MIGRACIÓ

Més de 5.000 marroquins entren nedant a Ceuta

Famílies senceres creuen els espigons || Pressió de Rabat per l'acollida a Logronyo del líder del Front Polisario

Alguns dels immigrants arribats ahir a Ceuta després de travessar l’espigó de Benzú.

Alguns dels immigrants arribats ahir a Ceuta després de travessar l’espigó de Benzú.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Més de 5.000 ciutadans marroquins, entre ells diverses famílies amb nens i uns 700 menors, van accedir a Ceuta durant la matinada i el dia d’ahir vorejant els espigons marítims fronterers de Benzú, primer, i el Tarajal, després, davant la passivitat de les Forces de Seguretat del país veí, que segons fonts policials espanyoles no van fer res per aturar-los. La Guàrdia Civil hi va enviar nombroses unitats i la Creu Roja va desplegar un dispositiu especial a la zona per atendre els nouvinguts, un dels quals va haver de ser traslladat a l’hospital amb símptomes d’hipotèrmia.

Els immigrants van ser traslladats a una nau industrial a la zona del Tarajal, on hauran de complir un confinament obligatori per la Covid-19. La delegació del Govern de Ceuta va traslladar el cas als ministeris de l’Interior i d’Afers Exteriors perquè es puguin adoptar mesures i retornar aquestes persones.

Aquesta entrada de migrants davant la passivitat de les forces marroquines té lloc enmig de la tensió diplomàtica entre Madrid i Rabat. El Marroc va elevar la seua protesta per l’acollida a Espanya del líder del Front Polisario, Brahim Ghali, hospitalitzat a Logronyo.

tracking