SEGRE

VIOLÈNCIA MASCLISTA CRIM

Una dona assassinada a Saragossa, sisena víctima de masclisme en 7 dies

En mans de la seua parella, que es va intentar suïcidar tirant-se des d'un cinquè pis

La porta precintada de l’habitatge.

La porta precintada de l’habitatge.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un home de 31 anys va assassinar ahir presumptament la seua parella, una dona de 35 anys, en un domicili del barri saragossà de Las Fuentes i després va intentar suïcidar-se tirant-se al buit des d’un cinquè pis. L’home tenia una ordre d’allunyament i antecedents per maltractaments cap a la víctima i altres familiars, han confirmat fonts de la Policia Nacional. Es tracta de la sisena víctima de violència masclista en només set dies.

Fonts de l’ajuntament de Saragossa expliquen que a les 00.59 hores els Bombers van rebre un avís de la Policia Nacional informant que hi havia una persona amb intenció de precipitar-se al buit al carrer Leopoldo Romeo 31. Fins al lloc de l’incident es va desplaçar una ambulància, autoescala i un vehicle d’assistència sanitària.

A la seua arribada, es va comprovar que l’home s’havia llançat i que romania a terra amb vida. El servei sanitari de Bombers el va traslladar a l’Hospital Miguel Servet amb pronòstic molt greu.

Per la seua part, agents de la Policia Nacional van tirar a terra la porta del domicili i va trobar a l’interior la dona morta, d’origen nicaragüenc i de 35 anys. L’individu segueix ingressat al centre hospitalari i custodiat per policies com a presumpte autor d’un delicte de violència masclista.

L’Associació de Veïns de Las Fuentes es va concentrar a les 19.00 hores per mostrar el seu dol i rebuig del presumpte assassinat masclista i va exigir “educació feminista, igual feina i salari, protecció” per evitar successos com aquests. Així mateix, la ministra d’Igualtat, Irene Montero, va demanar “unitat feminista i institucional davant la violència masclista”. “S’investiga un altre possible assassinat masclista d’una dona a la província de Saragossa. En cas de confirmar-se, aquesta setmana haurien estat assassinades cinc dones i el fill d’una d’elles. Unitat feminista i institucional davant la violència masclista”, va assenyalar a Twitter.

Per la seua part, el president del Govern central, Pedro Sánchez, va indicar, també a la xarxa social, que “el masclisme ens ha arrabassat sis vides aquesta setmana. L’última, la de Katia, assassinada aquesta matinada a Saragossa. El meu afecte a la seua família” i va assegurar que estan revisant els protocols d’actuació. “Farem el que calgui per protegir de forma efectiva totes les dones. Ni una menys”, va remarcar.

tracking