SEGRE

SUCCESSOS MASCLISME

Una dona de Guadalajara, assassinada per la parella

Seria la víctima número 15 de violència de gènere aquest any || El presumpte autor, detingut, i la seua localitat, consternada

Concentració ahir a Alovera per mostrar el seu rebuig.

Concentració ahir a Alovera per mostrar el seu rebuig.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una dona de 41 anys d’edat, N.C., va ser assassinada dissabte a la nit amb una arma blanca per la seua parella a la localitat d’Alovera (Guadalajara). L’assassinat es va produir sobre les 22.35 hores i agents de la Guàrdia Civil i de la Policia Local es van desplaçar fins al lloc dels fets, així com una UVI, que no va poder fer res per salvar-li la vida. La Delegació del Govern contra la Violència de Gènere està obtenint dades d’aquest presumpte assassinat. El nombre de dones assassinades per violència de gènere ascendiria a 15 el 2021 i a 1.093 d’ençà del 2003.

El presumpte autor va ser detingut després que ell mateix avisés els serveis d’emergència. Així doncs, fonts municipals van informar que la víctima és de nacionalitat romanesa i que el detingut no té antecedents.

L’ajuntament ha decretat tres dies de dol i ahir va tenir lloc una concentració de rebuig

Al voltant d’un centenar de persones es van concentrar ahir a Alovera per mostrar la seua “enèrgica repulsa” als fets. A més, l’ajuntament, que ha decretat tres dies de dol oficial, així com finestres de les cases del municipi van lluir llaços negres com a senyal de dol.

L’alcaldessa, Purificación Tortuero, va explicar que la localitat ha rebut “amb duresa” aquesta notícia “esquinçadora” i va destacar que Alovera vol manifestar la seua “enèrgica repulsa” per aquest assassinat, desitjant que sigui “l’última” població que hagi de viure una notícia d’aquestes característiques. Tortuero també va voler enviar una “forta abraçada” a la família, coneguts, veïns i gent propera a la víctima.

En aquest sentit, la subdelegada del Govern a Guadalajara, Mercedes Gómez, va explicar que no constaven denúncies prèvies contra el presumpte assassí, que encara està detingut i s’espera que passi a disposició judicial al llarg de les pròximes hores.

D’altra banda, el conseller regional de Desenvolupament Sostenible, José Luis Escurdero, va traslladar les condolences a la família i va recordar que avui se celebrarà el Dia de Castella-la Manxa, que es convertirà en una jornada “de dol” per recordar N.C. “i totes les dones i criatures que han perdut la seua vida en mans d’un home”.

tracking