SEGRE

PANORAMA

El TSJC obre la investigació a Laura Borràs per la seua etapa en l'ILC després de rebre la causa del Suprem

El tribunal partirà del ja investigat i falta interrogar diversos testimonis

La presidenta del Parlament, Laura Borràs, anunciant que el ple per investir Pere Aragonès serà dijous a la tarda i divendres.

La presidenta del Parlament, Laura Borràs, anunciant que el ple per investir Pere Aragonès serà dijous a la tarda i divendres.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) s’ha declarat competent i ha acordat obrir la investigació de la causa contra la presidenta del Parlament, Laura Borràs, per la seua etapa com a directora de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC), que va rebre del Tribunal Suprem (TS) després que Borràs deixés de ser aforada del Congrés i passés a ser-ho de la cambra catalana.

En una interlocutòria consultada per Europa Press, la Sala Civil i Penal declara la seua competència per abordar l’assumpte després del canvi d’aforament de Borràs, i acorda obrir el procediment amb el magistrat Jordi Seguí com a instructor.

Al maig, el TSJC va rebre la causa i va informar la Fiscalia perquè es posicionés en un informe sobre la competència de la causa, que el tribunal català ara ha confirmat.

Borràs està investigada pels presumptes delictes de malversació, prevaricació falsedat documental i frau a l’administració, i en la causa també està investigat un amic personal seu, Isaías Herrero.

El Suprem va obrir la causa el 2019 després de rebre la investigació del Jutjat d’Instrucció 9 de Barcelona, i quan es va inhibir en favor del TSJC va enviar al tribunal català totes les actuacions i investigacions fetes fins el moment.

INVESTIGACIÓ

A l’abril, quan el Suprem es va inhibir, quedava pendent prendre declaració a diversos testimonis, entre ells l’exresponsable de projectes i activitats de l’ILC, Yolanda Pelegrí; a més d’una prova pericial informàtica i l’anàlisi de diversos comptes bancaris relacionada amb la causa. Segons la investigació del primer jutge d’instrucció, les presumptes irregularitats consten a 18 contractes de l’ILC per valor de 259.863 euros i suposadament van ser adjudicats a Herrero.

tracking