SEGRE

SUCCESSOS VIOLÈNCIA DE GÈNERE

Dos assassinades en un sol dia

Un home mata a ganivetades la seua parella a Porqueres i s'entrega a la policia || A Eivissa, un jove llança la seua nòvia des d'un quart pis i se suïcida

La dona assassinada a Porqueres, que vivia en aquest edifici, no havia presentat denúncies.

La dona assassinada a Porqueres, que vivia en aquest edifici, no havia presentat denúncies.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Dos dones han perdut la vida en les últimes hores presumptament en mans de la seua parella sentimental, una a Girona i l’altra a Eivissa, en una nova jornada negra per a la violència de gènere. A la localitat gironina de Porqueres, una dona de quaranta-vuit anys i d’origen letó va ser assassinada dimecres a la nit per la seua parella, un home de quaranta-cinc, que es va entregar hores després del crim a la policia i va quedar detingut.

Els fets van tenir lloc passades les deu de la nit, quan l’home es va presentar a la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Banyoles i va confessar que havia apunyalat la seua parella després d’una discussió al domicili familiar. Els agents es van traslladar immediatament a lloc del succés acompanyats pel Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), però només van poder certificar la defunció de la dona, que presentava ferides per arma blanca a abdomen, cara i coll.

L’arrestat va explicar a la comitiva judicial que va assassinar la víctima al migdia amb un ganivet de cuina després que aquesta li recriminés que no tingués feina i que estigués enganxat a les drogues. Després va estar vagant sense rumb pels carrers de la localitat fins que va decidir entregar-se.

Eren parella des de feia quatre anys i no constaven denúncies prèvies per violència de gènere. L’home, tanmateix, sí que tenia antecedents per altres delictes, com robatoris violents o de tràfic de drogues.

A Eivissa, una jove de vint-i-un anys i la seua parella, de vint-i-sis, tots dos turistes, van morir al precipitar-se d’un quart pis d’un hotel situat a la platja d’en Bossa d’Eivissa. Segons va informar la Policia Nacional, tot apunta que podria tractar-se d’un crim masclista, tot i que per ara no descarten cap hipòtesi. Els investigadors creuen que l’home, d’origen marroquí, va llançar la víctima, que tenia doble nacionalitat espanyola i italiana, pel balcó de l’habitació en la qual s’allotjaven i tot seguit es va suïcidar tirant-se al buit.

Els fets van tenir lloc cap a les quatre de la matinada i els serveis d’emergències que van acudir al lloc només van poder certificar les seues morts.

En cas que es confirmin tots dos casos com a violència de gènere, la xifra total de mortes per aquesta xacra a Espanya des de començament d’any se situaria en 17.

Des que va decaure l’estat d’alarma el passat 9 de maig, vuit dones i un menor han estat assassinats per violència masclista, un repunt que els experts associen al final de les restriccions.

tracking