SEGRE

TURISME COVID19

Immunitzats amb 6 vacunes diferents podran entrar a Espanya des de dilluns

Immunitzats amb 6 vacunes diferents podran entrar a Espanya des de dilluns

Immunitzats amb 6 vacunes diferents podran entrar a Espanya des de dillunsEFE/ Ricardo Maldonado Rozo/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els viatgers que acreditin estar immunitzats amb la pauta completa de les vacunes Pfizer, Moderna, AstraZeneca i Janssen, autoritzats per l’Agència Europea del Medicament (EMA), o les xineses Sinopharm i Sinovac-Coronavac podran entrar a Espanya des de dilluns vinent, 7 de juny.

Així consta en l’ordre que aquest dissabte publicarà el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) i ha estat elaborada pels ministeris de Sanitat i Interior, encarregats del control sanitari i de fronteres, i que exigeix que s’acrediti com a requisits per entrar a Espanya haver rebut la pauta completa amb aquests fàrmacs almenys 14 dies abans.

Segons han informat fonts d’Exteriors, les vacunes Sinopharm i Sinovac-Coronavac s’han afegit a les autoritzades per l’EMA per la seua importància en països d’Amèrica Llatina i en països del Pròxim Orient on també s’estan inoculant aquests medicaments.

No podran entrar a Espanya els viatgers procedents del Brasil, l’Índia i Sud-àfrica a causa de l’alta incidència de les variants de la covid-19.

D’aquesta forma i coincidint amb l’obertura als turistes el 7 de juny, Espanya posarà a prova el certificat verd digital, un codi QR, consensuat pels 27 països de la UE, que avala que el turista no té covid bé perquè està vacunat, ha passat la malaltia o presenta una PCR negativa.

El certificat verd es posa en marxa oficialment l’1 de juliol però Espanya ha entrat en un projecte pilot per anar activant el mecanisme.

Els viatgers que visitin Espanya hauran de presentar aquest certificat que validarà Sanitat, a través del sistema Spain Travel Health, i que serà vigent fins l’1 de juliol de 2022.

En el cas dels espanyols que vulguin viatjar per la UE, el codi QR l’ha d’emetre cada comunitat autònoma.

EL QUE ES TROBARAN ELS TURISTES A L'ARRIBAR A ESPANYA

Amb l’ordre publicada en el BOE, Espanya s’assegura un volum de turistes estrangers més gran aquest estiu encara que amb la clatellada del turisme britànic que està obligat a guardar quarantena a la tornada al seu país, ja que el Regne Unit no considera a Espanya una destinació segura i el manté en la llista groga.

Els britànics són motor de turisme a les Canàries, Balears, Comunitat Valenciana, Costa del Sol i Catalunya pel que el Govern confia que aviat Espanya entri en la llista verda

A partir de dilluns, els turistes que arribin a Espanya es trobaran un país en el qual podran viatjar lliurement entre comunitats autònomes, sense tocs de queda ni tancaments perimetrals però amb limitacions en el lleure nocturn i hostaleria, segons quina comunitat, i aforaments en comerços, activitats culturals, piscines a l’aire lliure o competicions esportives.

Les Balears, la Comunitat Valenciana, les Canàries, Galícia, Extremadura, Cantàbria, Navarra i Múrcia són, en aquest moment, les autonomies més segures, amb un nivell de risc baix o alerta 1, segons el document d’actuacions de resposta coordinada per al control de la transmissió de covid a Espanya.

No obstant i malgrat les bones dades de les Balears, els turistes es trobaran amb els locals de lleure nocturn (pubs i discoteques) tancats després d’acordar el Govern seguir amb una "desescalada lenta" perquè les illes es "juguen molt" amb l’inici de la temporada turística.

Per tant, Balears serà una de les comunitats que no segueixi les directrius del Consell Interterritorial de Salut que va acordar obrir el lleure nocturn fins les tres de la matinada i l’hostaleria fins l’una.

No és aquest el cas de la Comunitat Valenciana que, a partir de dimarts, reobrirà els establiment nocturns fins les dos de la matinada, sense zona de ball i amb el mateix aforament que l’hostaleria (50 % en interior i 100 % en terrasses). Canàries, afectada pel veto del Regne Unit, ha encomanat l’estiu al turisme nacional. Per això, aquesta setmana al butlletí oficial de les Canàries s’ha publicat l’ordre que eximeix els turistes nacionals vacunats de presentar un PCR negatiu. Per contra País Basc i La Rioja són les dos úniques comunitats amb un nivell de risc alt, en alerta 3. En risc mitjà o alerta 2 se situen set: Astúries, Castella i Lleó, Madrid, Castella-la Manxa, Andalusia, Aragó i Catalunya.

Segons les últimes directrius de Sanitat, les comunitats en nivell 1 o caminat cap aquest nivell podran reobrir les discoteques, tancades des de fa 9 mesos, i mantenir bars i hostaleria oberta fins la una de la matinada.

tracking