SEGRE

ESNOTICIA

Giró assegura que no seria de “país seriós” plantejar uns pressupostos al juny

El conseller assegura que treballaran perquè estiguin a punt l'1 de gener del 2022 || Afirma que la Generalitat donarà suport a les fires perquè “és on ens guanyem el pa”

El conseller, amb el president dels regants del Canal d’Urgell, Amadeu Ros.

El conseller, amb el president dels regants del Canal d’Urgell, Amadeu Ros.J.GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El conseller d’Economia i Hisenda, Jaume Giró, va insistir ahir que no seria de “país seriós” plantejar uns pressupostos per a aquest any el mes de juny encara que va reconèixer que tant els partits a l’oposició com els sindicats tenen “tot el dret” a criticar el Govern per no fer-ho. En aquest sentit, va explicar la voluntat de treballar en uns comptes “molt negociats” per al 2022 i aprovar el nou document l’1 de gener.

Segons Giró, uns pressupostos plantejats el mes de juny encara tardarien entre tres o quatre mesos a ser aprovats i d’aquesta manera, no entrarien en vigor fins al novembre. “El més realista després d’investir el Govern fa pocs dies és treballar en uns bons comptes negociats per al 2022 que responguin a les necessitats socials i econòmiques del país i aprovar-les l’1 de gener”, va incidir el conseller.

Així mateix, Giró va recordar que la llei de pressupostos té la “flexibilitat” per atendre totes les emergències de cada moment i, en aquest sentit, va assenyalar les “necessitats excepcionals” derivades de la pandèmia l’any 2020 en matèria de salut, treball i educació. Aquestes “excepcions” hauran de servir de base per afrontar el que queda del 2021.

Giró va fer la seua primera visita institucional després de ser nomenat conseller a la 148 Fira de Sant Josep de Mollerussa, on va assegurar que la Generalitat donarà suport a les fires, tant a les emblemàtiques com les menys populars, perquè aquí és on “ens juguem el pa”.

"Coratge, valentia"

Giró va assegurar que celebrar aquest certamen al juny ha estat “un gran encert, malgrat que estem més a prop de Sant Joan que de Sant Josep” i és “símbol del coratge, valentia i emprenedoria” del país. “El més fàcil seria no celebrar la fira i esperar a l’any que ve. Però hi ha persones valentes que han lluitat per aconseguir que aquest certamen sigui una realitat, amb el corresponent permís sanitari per fer les coses ben fetes”, va remarcar el conseller.

Així mateix, el titular d’Economia i Hisenda de la Generalitat va assegurar que “som sensibles a les dificultats socials que ha creat la pandèmia, aquesta és ara la nostra preocupació màxima: cal ajudar els que s’han quedat enrere per poder recuperar aquesta Catalunya líder tant socialment com econòmicament”.

tracking