SEGRE

POLÍTICA CATALANA

Puigneró diu que la via unilateral “no és la primera opció, però no la descartem”

Puigneró, home de confiança de Puigdemont, serà vicepresident del Govern

Puigneró, home de confiança de Puigdemont, serà vicepresident del GovernEFE/Toni Albir/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El vicepresident Jordi Puigneró va assegurar que la via unilateral “no és la primera opció” però que el seu partit “no la descarta” i que ja van demostrar l’1-O que aquesta opció “és possible”, alhora que va dir que serà difícil sortir del conflicte si no se soluciona el problema de Puigdemont. En una entrevista a La Vanguardia, Puigneró (JxCat) va manifestar que, si intenten arribar a un acord i Madrid no es mou, no descarten la possibilitat d’un altre referèndum unilateral.

Sobre el paper del Consell per la República va explicar que no tenia cap intenció de tutelar el Govern i menys el president de la Generalitat, Pere Aragonès, però que formarà part de l’estratègia que decideix cap a on va el procés independentista en els pròxims anys. Puigneró va afirmar que mai s’han oposat als indults tot i que va demanar que “no s’hi jugui” i va assegurar que serà bo per als presos, però que no resol el conflicte entre Catalunya i Espanya.

Per a ell, l’única manera de resoldre-ho és “reconèixer que Catalunya és un subjecte polític, posar fi a la repressió, i l’amnistia, que resol també l’exili, 3.000 casos que estan als tribunals, la repressió del Tribunal de Comptes i en aquest procés, Puigdemont no és el problema, és la solució”.

tracking