SEGRE

Successos

VÍDEO | Macron rep una bufetada durant un acte públic a França

El president de França, Emmanuel Macron, ha rebut aquest dimarts una bufetada per part d’un home durant un acte públic en el departament de Drome, incident que s’ha saldat amb la detenció de dos persones.

Emmanuel Macron.

Emmanuel Macron.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El president de França, Emmanuel Macron, ha rebut aquest dimarts una bufetada per part d’un home durant un acte públic en el departament de Drome, incident que s’ha saldat amb la detenció de dos persones.

Macron, que està realitzant el seu "Tour de França dels territoris", s’ha atansat a un grup de persones que eren al costat d’una tanca, unes de les quals l’ha agredit després de cridar "a baix el macronisme", segons un vídeo que circula en xarxes socials.

Fonts properes a la investigació han confirmat en declaracions a la cadena de televisió francesa BFMTV que dos persones han estat detingudes, sense que de moment hagin transcendit les seues identitats o els motius de l’agressió.

El fiscal de Valence, Alex Perrin, ha detallat que es tracta de dos homes de 28 anys, entre ells l’agressor i un dels seus acompanyants. Així, ha dit que cap d’ells no té antecedents, si bé ha recalcat que aquest punt serà sotmès a una "anàlisi complementària", segons la cadena France Bleu.

Minuts més tard, Macron ha recalcat que "la via democràtica necessita calma i respecte per part de tot el món, tant dels responsables polítics com dels ciutadans," tal com ha recollit el diari francès 'Le Figaro'.

"En democràcia, l’oposició pot expressar-se lliurement als carrers, en la premsa i la televisió. S’expressa de forma regular a les urnes. La contrapartida d’això és la finalitat de la violència i l’odi", ha manifestat el mandatari.

En aquest sentit, ha destacat que "si l’odi i la violència tornen només debiliten una cosa, que és la democràcia." "Per això, demano a tot el món respecte i calma", ha recalcat Macron.

Per la seua part, el primer ministre francès, Jean Castex, ha demanat una postura "republicana" i ha posat èmfasi que "la política no pot en cap cas ser violència, agressió verbal i molt menys agressió física". "Estem tots afectats, va als pilars de la nostra democràcia", ha reblat.

tracking