SEGRE

CONSUM DE DROGUES

Dos joves salten al buit a Marbella després d'haver consumit 'gas del riure'

Alerten del perill del 'gas del riure' després de saltar al buit dos joves consumidors a Marbella (Màlaga)

Agents de la Policia Nacional que van actuar en aquesta operació.

Agents de la Policia Nacional que van actuar en aquesta operació.POLICÍA NACIONAL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Policia Nacional ha alertat del perill associat al consum d’òxid de nitrogen, més conegut com a 'gas del riure', després de produir-se a Marbella (Màlaga), en menys de 24 hores dos accidents greus entre joves que haurien consumit la substància i que han resultat ferits després de suposadament haver saltat al buit.

Les alteracions produïdes en el sistema nerviós per l’òxid nitrós --els deliris i les al·lucinacions que es produeixen de manera freqüent amb el seu consum-- podrien ser el desencadenant de sengles episodis on una menor i un jove britànic es van foragitar al buit a la localitat.

En cap dels casos no s’han observat indicis de criminalitat, segons la investigació, han informat des de la Comissaria provincial de Màlaga a través d’un comunicat.

El primer dels fets va tenir lloc diumenge passat quan una menor va saltar d’un vehicle en marxa per a, seguidament, llançar-se d’un pont, ingressant amb lesions greus en un hospital de Marbella. Segons les indagacions, la noia hauria estat consumint alcohol i 'gas del riure' amb unes amigues abans de produir-se l’incident.

Tot just unes hores més tard, dilluns a la matinada, un britànic de 31 anys es precipitava al buit des d’una tercera planta en un apartament de llogar de vacances en San Pedro Alcántara. Abans de llançar-se pel balcó, estava de festa amb uns amics consumint òxid nitrós i alcohol, segons la investigació.

Les greus lesions sofertes amb motiu de la caiguda el van portar a ingressar en la Unitat de Cures Intensives d’un hospital a Màlaga capital.

L’òxid de nitrogen és una substància incolora amb lleugera olor dolça que es presenta tant en forma líquida com en gas comprimit. Legalment s’utilitza en petites quantitats com a anestèsic per a operacions indolores per dentistes o també amb finalitats industrials en rebosteria o estètica.

Tanmateix, en els últims anys, s’ha posat de moda el consum del 'gas del riure' entre els joves en festes, a l’ésser relativament barat --entre tres i cinc euros la dosi-. En aspirar el gas, habitualment a través de globus de colors, el consumidor obté unes sensacions d’embriaguesa, alegria o atordiment.

Des de la Policia Nacional han indicat que l’ús de l’òxid nitrós per a aquestes finalitats "pot produir lesions i alteracions en el sistema nerviós, com deliris, així com de les cèl·lules sanguínies i pulmonars." Aquests efectes nocius per a la salut poden veure’s incrementats si les persones el combinen amb alcohol.

tracking